MotoGP Argentiina: rahtikuljetusten ongelma pani aikataulut uusiksi

Tämän viikonlopun Argentiinan MotoGP-osakilpailun aikatauluja on poikkeuksellisesti jouduttu muuttamaan, koska kaikkien kuljettajien pyörät eivät olleet Argentiinassa vielä perjantaiaamuna.

MotoGP-kauden kolmas MM-osakilpailu ajetaan 2.-3. huhtikuuta Termas de Rio Hondon radalla Argentiinassa tiivistetyssä kahden päivän aikataulussa. Perjantaina pyöriä ei radalla nähty lainkaan, vaan harjoitukset alkavat lauantaina ja kisat ajetaan sunnuntaina.

Syynä ongelmiin on Indonesian Lombokista Argentiinaan tiimien ja järjestäjien tavaroita tuoneen rahtikoneen ongelmat. Yksi viidestä koneesta joutui välilaskun aikana havaitun teknisen ongelman takia jäämään Mombasaan. Myöhemmin myös toinen rahtikoneista kohtasi matkalla teknisen ongelman. Torstaiaamuna yksi koneista oli edelleen jumissa Mombasan kentällä 11 000 kilometrin päässä lopullisesta määränpäästään. Siihen odotettiin varaosia sekä Euroopasta että Lähi-idästä. Kone ei ehtinyt perille Argentiinaan ennen kuin perjantai-iltapäivällä. 

Joidenkin tietojen mukaan ongelmia kohdanneen koneen kyydissä olisi ollut mm. MotoGP:n MM-sarjaa johtavan Gresini-tiimin Enea Bastianinin pyörä, Mooney VR46-tiimin pyörät ja Marc VDS Teamin Moto2-pyörät. Indonesian kilpailu ajettiin sateessa ja kalusto pakattiin kuljetusta varten heti kisan jälkeen, joten ne pitää Argentiinassa pestä, puhdistaa ja tarkistaa ennen ensimmäisiä harjoituksia.

Alla viimeisin versio Argentiinan kisaviikonlopun aikataulusta:

Uusin numero