MotoGP analyysi: Valentino Rossi – hankala paikka tallikaverin paineessa

Rossi kärsi Sepangissa päänsärystä kaksi ensimmäistä päivää. Lisää ainakin moraalista päänsärkyä aiheutti tallikaveri Maverick Vinalesin hurja vauhti.

Pian 38-vuotta täyttävä Rossi myönsi, ettei ole fyysisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa. Hän näyttikin uupuneelta, eikä pystynyt keskiviikkona ajamaan kuin yhden peräkkäisen kierroksen alle kahteen minuuttiin, kun Vinales paukutti niitä peräti yhdeksän.
Paras kierrosaika 1:59.589 riitti testisession kuudenneksi. Rossi ei kuitenkaan tuntenut oloaan vielä kotoisaksi pyörän päällä.

20171102012156.png?itok=wBniZlLS

”Vaikka olin vasta kuudes, ero Vinalesiin oli vain kaksi kymmenystä parhaalla kierroksellani. Pakkoa sanoa, että hän oli todella nopea, mutta niin oli moni muukin kärkikuljettajista. Jopa kilpailuvauhdeissa pidemmissä vedoissa. Myös me kuulumme siihen joukkoon, joten kaikkiaan voimme olla tyytyväisiä testien antiin”, Rossi kertoi.

Vaikka näin onkin, näyttää siltä, että lajilegenda Rossilla on edessään Vinalesin kanssa paljon hankalampia aikoja, mitä hän viime kaudella pystyi edes kuvittelemaan.

Uusin numero