Motocross kansallinen kilpailu/Motocross-Liiga 16.8. Hyvinkää

Hyvinkään motocross-kisojen kansallinen kisapäivä oli jo tänä vuonna tutun kaavan mukaan pitkä. Neljään kisaluokkaan saapui paikalle lähes 250 ajajaa. MXC/B:ssä kilpailijoita oli lähes 90, joten luokka ajoi peräti kolmessa erillisessä kisaryhmässä.

Päivän ensimmäisenä kisana käytiin MXC/C:n yksieräinen koitos, jossa Miro Sihvonen kävi tiukkaa kisaa kotiradallaan ajaneen Antti Ahtilan kanssa. Sihvonen ehti loppujen lopuksi ruutulipulle kuutisen sekuntia ennen Ahtilaa. Kolmas oli Niko Lehtimäki.

Kun MXC/B:ssä kisa oli kaksieräinen ja kisaryhmiä siis kolme, ajettiin luokassa kaikkiaan kuusi erää. Vain kolmannessa ryhmässä molemmat erävoitot kirjattiin samalle juniorille, hän oli Jesse Remsu. Ykkösryhmän ensimmäisen erän vei Jere Virtanen vain 0,290 sekuntia ennen Sami Naukkarista. Toisen erän nopein oli Riku Rämö. Kakkosryhmässä Juuso Sirkko oli ensimmäisen erän voittaja, toisessa taas molemmat startit nimiinsä vienyt Roope Virtanen piti ykkössijan maaliin asti.

Jani-Pekka Meuronen hallitsi MXB:n molempia eriä, vaikka ei starteista aivan kärkeen ehtinytkään. Pasi Hannulakaan ei kummallakaan kertaa ollut heti lähdöstä kärkiryhmässä, mutta hän nousi kummankin erän kakkoseksi. Toisen erän kolmanneksi ajoi sekä motocrossin että enduron MM-tasollakin kilpaillut Mika Saarenkoski. Kisa oli miehen ensimmäinen kuusi vuotta sitten tapahtuneen vakavan loukkaantumisen jälkeen.

Uusin numero