Moottoripyörämuseo valittiin vuoden ajoneuvomuseoksi – ”aikaansa edellä”

”Museo on pitkälti rakentunut yhden miehen ennakkoluulottomiin ajatuksiin ja voimiin”.

Automuseoiden Neuvottelukunta ry julkisti viidennen kerran vuoden ajoneuvomuseon Lahden Classic Motorshow:ssa.

”Koronatilanteen vuoksi jätimme viime vuonna jakamatta vuoden automuseon tittelin” toteaa neuvottelukunnan puheenjohtaja Petri Tyrkkö, ”katsoimme, että jäsenmuseoillamme oli ollut eriarvoiset mahdollisuudet pitää oviaan auki, niin vuoden museon valita ei olisi ollut reilun hengen mukaista.”

Toki tänä vuonnakin, niin kuten aikaisempinakin vuosina, on katsottu vuotta pidemmälle aikavälille museon historiassa. Merkille on pantu uraauurtava tapa järjestää museon toiminnalle ja jatkuvalle kehittämiselle rahoituksia. Yhteen ajoneuvolajiin rohkeasti keskittyminen kertoo rakkaudesta lajiin. Myöskin museo on pitkälti rakentunut yhden miehen ennakkoluulottomiin ajatuksiin ja voimiin, kun monilla museoilla on yleensä taustaorganisaatio tai yhdistys resursseineen toimintaa pönkittämässä. Museon rakentaminen tapahtui nykymaailman menoa mukaillen ja lähialueen purettuja rakennuksia tyylikkäästi kierrättäen – siis oltiin aikaansa edellä kiertotaloudessakin.

Reilun kymmenen vuoden aukiolon aikana mukaan matkalla on tullut tueksi kansainvälisiä ajoneuvolajin kuljettajia sekä kahvilaketju. Museolle, satamamaisemaan, on syntynyt kesäisen aktiivisesti toimiva tapahtumakeskus.

”Tämän vuoden ajoneuvomuseo pitääkin, edellä mainitun tehdyn järkälemäisen työn jälkeen, julkistaa muodossa: Riku Routo ja Suomen Moottoripyörämuseo Lahdesta” lausuu Tyrkkö ja ojentaa yhdessä Anni Antilan kanssa Rikulle vuoden ajoneuvomuseon iäti kiertävän pystin vuodeksi.

Näiden epävarmojen aikojen aikana Suomen Moottoripyörämuseo antaa tulevana näyttelykautena oman osansa nostetta suomalaisten itsetunnolle, kun museolla on kaikkien aikojen menestyneimmän Suomalaisen motoristin, Jarno Saarisen, pyörät reilun sadan muun esillä olevan kaksipyöräisen lisäksi. Rockhenkistä, sisältä ja ulkoa tyylikästä museota pääsee ihailemaan taas vapusta lähtien. Museoon voi tutustua virtuaalisestikin, mutta parhaimmalta se maistuu nahkarotsi päällä prätkällä paikan paikalle kurvaten!

Uusin numero