Molemmat James Bond -Triumphit ensimmäistä kertaa Suomessa 

Uusimmassa James Bond -leffassa ”No Time To Die” nähtiin kaksi Triumph-moottoripyörää; Scrambler 1200 XE ja Tiger 900 Rally Pro. Tällä viikolla nähtiin ensimmäistä kertaa molemmat Bond-Triumphit Suomessa samaan aikaan.

Triumph valmisti sekä Scramblerista että Tigeristä 250 kappaleen rajoitetun erän Bond-versioita. Pyörät on esitelty aiemmin Bikessä:

Scramblerin Bond-versiot valmistettiin ja toimitettiin asiakkaille jo aikaa sitten, mutta Tigerin erikoismallit on valmistettu äskettäin ja siksi myös Suomen ainoa Bond-Tiger saatiin maahan vasta nyt. Yhtenä syynä viivästymiseen on elokuvan ensi-illan siirtyminen useaan kertaan eteenpäin koronarajoitusten aikana. Toisena syynä varmastikin se, että Triumph halusi maksimoida julkisuuden ja porrasti Scramblerien ja Tigerien julkistuksen ja valmistuksen pidemmälle aikavälille. Kuvissa näkyvä Scrambler on toinen Suomessa rakennetuista kahdesta replicasta, sillä alkuperäisiä numeroituja Bond-Scramblereita ei Suomeen saatu yhtään. Bond-Tiger puolestaan on alkuperäinen tehtaan tekemä, ja Suomeen tuotu kappale on 250 kappaleen valmistuserästä numero 222. Molemmista malleista numero 007 on luovutettu itse James Bondille eli Daniel Graigille. Numeroituja Bond-Scramblereita näkyy jonkin verran maailmalla myynnissä, ja hinnat ovat jo parin vuoden aikana kohonneet mukavasti. Onkin odotettavissa, että molemmista malleista on hyvää vauhtia muodostumassa arvoaan nostavia keräilykappaleita.

Suomessa kahta Bond-Triumphia juhlistettiin viemällä molemmat pyörät kuvattavaksi ”Bond-hotelliin”, eli Crowne Plaza Helsinkiin, jossa Bond yöpyi vuonna 1983 ”Tehtävä Suomessa, James Bond” -tarinassa, joka on julkaistu vain kirjana mutta siitä ei ikinä tehty elokuvaa. Kuvauksissa mukana yhteistyökumppaneina olivat Triumph-jälleenmyyjä Biketeam, 007 Travelers -blogisivusto ja Herrainpukimo, joka toimitti paikalle ”James Bondin” asusteineen.

Bondin hotellihuoneen numero on tietysti…

Uusin numero