MM-pronssimitalisti Seistola puntaroi uransa jatkoa: ”Elämässä on muutakin kuin ajaminen”

Seistola, 32, ajoi kauden päätöskisassa toiseksi. Samalla pirkkalalainen varmisti uransa neljännen MM-pronssin. Seistola on saavuttanut urallaan maailmanmestaruuden maajoukkueessa.

E3-luokan voitti sekuntitaistossa ranskalainen Mathias Bellino, joka varmisti jo lauantaina uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden.

– Kärkikolmikossa oli koko päivän tiukkaa vääntöä. Minullakin oli kaikki pelissä, Sherco-pyöräni toimi täydellisesti enkä tehnyt virheitä, ja olin toinen. Ei ole sijaa selityksille. Mestari halusi näyttää, mistä on tehty ja että on tittelinsä arvoinen. En pystynyt kampeamaan häntä alas ykköskorokkeelta, Seistola sanaili.

Seistolan tavoite kauteen lähdettäessä oli maailmanmestaruus. Hän johtikin sarjaa alkukaudesta, mutta kesällä tuli omasta ajovirheestä osuma puuhun Kreikan-osakilpailussa. Seistolan vasemman käden sormen luu katkesi, ja neljä osakilpailua kulki vaisusti.

Seistola palasi palkintokoroketahtiin loppukaudesta, mutta mestaruushaave oli mennyt.

MM-hopeaa otti mestaruutta puolustanut australialainen Matthew Phillips.

E2-luokassa mestaruuden vei ranskalainen Antoine Meo. Junioreissa juhli britti Jamie McCanney, nuorissa ruotsalainen Mikael Persson ja naisissa espanjalainen Laia Sanz.

”En ole vielä
tehnyt päätöstä”

Seistolan sopimus Sherco-tiimin kanssa päättyy tähän kauteen. Tiimi haluaa hänen jatkavan, mutta Seistola ei ole tehnyt päätöstään.

– Olen saanut ajaa vuosia pitkän, hyvän ammattilaisuran, ensin motocrossissa ja viimeiset kaudet endurossa. Olen tehnyt tulosta ja ottanut endurossa MM-mitaleja sekä -osakilpailuvoittoja. Mestaruutta ei ole tullut, mutta olen ollut mestariehdokas, Seistola alustaa.

– Laji vaatii isoja panostuksia ja uhrauksiakin. Elämässä on kuitenkin paljon muutakin kuin ajaminen. Minullakin on avovaimo sekä pian kaksivuotias tytär. Lisäksi aloitin nyt syksyllä rakennusmestarinopinnot ammattikorkeakoulussa. En ole vielä tehnyt päätöstä ensi kauden suhteen, mutta monta asiaa on puntarissa.

E1-luokka:
1. Eero Remes, FIN, TM, 47:14.16
2. Christophe Nambotin, FRA, KTM, +11.57
3. Anthony Boissiere, FRA, Sherco, +26.17

E1-luokka, MM-loppupisteet:
1. Remes, 261 pistettä
2. Nambotin, 248p.
3. Lorenzo Santolino, ESP, Sherco, 179p.

E3-luokka:
1. Mathias Bellino, FRA, Husqvarna, +47:34.14
2. Matti Seistola, FIN, Sherco, +10.12
3. Jonathan Barragan, ESP, Gas Gas, +12.65

E3-luokka, MM-loppupisteet:
1. Bellino, 254p.
2. Matthew Phillips, AUS, KTM, 221p.
3. Seistola, 195p.

Kaikki tulokset:
http://enduro-live.info

MM-loppupisteet:
www.enduro-abc.com/index.php?model=standings&champ_id=10
 

Uusin numero