MM-kärki Päivärinnalla on edessä vaikea viikonloppu Assenissa

Yhdeksän pisteen etumatkan turvin tähän kauden viidenteen MM-kisaviikonloppuun lähtevä keravalainen pitää viikonlopun tärkeimpänä asiana sarjakakkosen, saksalaisen Jörg Steinhausenin kukistamista.

– Tärkeintä viikonlopun kilpailussa on pitää Steinhausen takana. Viimeisen kisan voittanut Birchallin veljespari saattaa olla meille liian kova pala nopeamman pyöränsä ansiosta, sanailee Päivärinta realistisesti tulevaa spekuloiden.

MM-sirkus kokoontuu Assenin radalla tällä kaudella nyt toista kertaa. Kesäkuussa ajetussa kilpailussa Päivärinta jäi Birchallin ja Steinhausenin perässä niukasti kolmanneksi. Tulevana viikonloppuna tilanne saattaa olla toinen, sillä keravalaisen ajopeliä on päivitetty parempaan suuntaan.

– Uusitaan tähän kilpailuun puolet moottorista, jonka pitäisi lisätä suoranopeuksia. Myös alusta on kokenut muutoksia sitten viime kerran. Kaikenkaikkiaan meidän pitäisi olla nyt nopeampia kuin kesäkuussa, arvelee Päivärinta miettien jo Assenin kilpailun jälkeistä aikaa.

– Vaikka ajopeli on nyt parempi, niin Assenin nopea rata ei sovi meille niin hyvin kuin sarjan seuraavat kisat Saksan Schleizissa ja Ocsherslebenissä.

Assenin kisaviikonloppu pitää sisällään yhden 17 kierroksisen kilpailun, joka ajetaan sunnuntaina puoliltapäivin. Starttiruudukon lähtöpaikat ratkaistaan lauantai-iltapäivänä ajettavien kahden aika-ajo session perusteella.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-sarjan tilanne ennen viikonlopun kilpailua:
1) Pekka Päivärinta/Adolf Hänni 106, 2) Jörg Steinhausen/Ashley Hawes 97, 3) Ben Birchall/Tom Birchall 67, …Petri Makkula/Timo Karttiala 33.

Uusin numero