Mika kiilattiin ulos Brnon kisasta

Kahdeksantena ajanut Kallio ja hänestä ohitusta yrittänyt Marco Melandri törmäsivät toiseksi viimeisellä kierroksella sillä seurauksella, että molempien kisa päättyi keskeytykseen.
– Ajoin itse oikeaa ja nopeinta ratalinjaa, kunnes kolahti kovaa oikeaan kylkeen. En ehtinyt nähdä yhtään mitään ennen törmäystä. Kyseessä on toki yksi radan parhaista ohituspaikoista, mutta kyllä noin kokeneen kuskin täytyisi tietää, että tuohon rakoon ei voi riskillä noin sukeltaa, totesi rytäkän jälkeen Melandria myös hieman fyysisesti ojentamassa käynyt Kallio.
– Kyseessä oli tietysti kisatilanne, mutta en olisi voinut tehdä mitään kolarin estämiseksi, kun se tuli täysin puskista.
– Kisan alkupuolisko oli vaikea, kun en päässyt millään edelläni ajaneen Alex de Angeliksen ohi. Jäin aina hieman kiihdytyksissä, eikä keula tuntunut kovin hyvältä kovissa jarrutuksissa. Vasta loppukierroksilla pääsin hänestä ohi, jonka jälkeen kierrosaikani kohenivat.
– Se vielä lisää harmitusta, että kolaria edeltäneellä kierroksella olin koko porukan nopein ja saavutin edellä ajavia. Tarkoitus oli yrittää vielä ohi kahdesta edellä ajavasta, kun kuudes sija oli vain 0,6 sekunnin päässä.

Kauden 11. MM-osakilpailun voittoon ajoi Valentino Rossi, kun hänen kovin haastajansa Jorge Lorenzo kaatui viisi kierrosta ennen maalia.

Mika Kallio ja muut MotoGP-luokan kuljettajat jatkavat ajamista Brnon radalla maanantaina, kun ohjelmassa on tämän kauden viimeinen testipäivä.

Tulokset:
1 Valentino Rossi Yamaha ITA 43’08.991
2 Daniel Pedrosa Honda ESP 0’11.766
3 Toni Elias Honda ESP 0’20.756
4 Andrea Dovizioso Honda ITA 0’21.418
5 Loris Capirossi Suzuki ITA 0’21.538
6 Nicky Hayden Ducati USA 0’25.544
7 Colin Edwards Yamaha USA 0’25.676
8 Alex De Angelis Honda SMR 0’34.109
9 James Toseland Yamaha GBR 0’35.617
10 Randy De Puniet Honda FRA 0’39.824
11 Chris Vermeulen Suzuki AUS 0’40.776
12 Niccolo Canepa Ducati ITA 0’40.661
13 Gabor Talmacsi Honda HUN 0’59.188

Pistetaulukko:

1. Valentino Rossi Yamaha ITA 212
2. Jorge Lorenzo Yamaha ESP 162
3. Casey Stoner Ducati AUS 150
4. Daniel Pedrosa Honda ESP 135
5. Colin Edwards Yamaha USA 112
6. Andrea Dovizioso Honda ITA 107
7. Randy De Puniet Honda FRA 80
8. Marco Melandri Kawasaki ITA 79
9. Loris Capirossi Suzuki ITA 77
10. Chris Vermeulen Suzuki AUS 72
11. Alex De Angelis Honda SMR 68
12. Toni Elias Honda ESP 63
13. James Toseland Yamaha GBR 62
14. Nicky Hayden Ducati USA 57
15. Mika Kallio Ducati FIN 34

***
lauantai aika-ajot:
Kaatuminen pudotti Kallion 10. ruutuun Brnossa

Mika Kallio sijoittui 10:nneksi Tshekin Brnon aika-ajojaksolla, mutta Ducatin tehdaspyörällä debytoineella Kalliolla oli ainekset paljon parempaankin lähtöruutuun.

Valkeakoskelainen oli lauantaina aamun harjoitusjaksolla kahdeksas, mutta hän menetti iltapäivän aika-ajossa useamman sijoituksen kaaduttuaan jakson loppuosalla.

Yamaha-kuljettajat Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo jatkoivat edelleen kärjessä ennätysvauhdilla. Kallio jäi lopulta kärkiajasta 1,8 sekuntia.

– Olin uusilla renkailla nopealla kierroksellani, kun eturenkaan pito ei riittänyt vasemmassa kaarteessa. Olin kahden sektorin jälkeen parantamassa aikaani jo kolmella kymmenyksellä. Kierroksen lopullakin aika olisi vielä parantunut, jonka jälkeen olisi ollut vielä mahdollisuus vetää neljä nopeaa kierrosta, Kallio harmitteli.

– Kaatuminen johtuu yleensä enemmän tai vähemmän kuskin virheestä, mutta en tehnyt tiedonkeruun mukaan mutkaan tullessa mitään erilailla kuin edellisellä kierroksella. Vauhti ja jarrun paineet olivat samalla tasolla. Näillä vehkeillä ei tarvitse välttämättä tehdä virhettäkään, mutta silti keula voi luistaa alta.

– Tämä ei muuta mitään kilpailun tavoitteen suhteen. Jo ennen kisaviikonloppua asetin tavoitteeksi parantaa alkukauden parasta sijoitustani, joka on kahdeksas sija. Uskon nykyisen kilpailukyvyn perusteella pystyväni taistelemaan sijoista 5-6. Kilpailua varten luottamusta nostaa se, että olen pystynyt ajamaan kovia kierrosaikoja käytetyillä renkailla.

perjantain harjoitukset:
Kallio avasi Ducatin tehdaspyörällä lupaavasti

Kautta aikain kolmantena suomalaiskuskina ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokassa tehdastallin kalustolla ajanut Mika Kallio onnistui perjantaina debyytissään Ducatin tehdaspyörällä, kun valkeakoskelainen oli Brnon radalla seitsemäs ja selvästi nopein italialaismerkin neljästä kuljettajasta.

Kallio kiersi perinteisen tshekkiradan nopeimmillaan aikaan 1.58,302. Perjantain harjoituksissa nopeinta vauhtia piti Yamaha-kaksikko Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi, jotka olivat omilla sekuntiluvuillaan.

Casey Stoneria tehdastallissa tuuraava Kallio jäi kärkiajasta 1,7 sekuntia, mutta peittosi tallikaveri Nicky Haydenin yli puolella sekunnilla.

– Avauspäivän tulokseen ja vauhtiin olen tyytyväinen. Positiivinen palaute tuli myös Ducatilta. Suurimman osan ajasta olin viidentenä, mutta lopussa sijoitus putosi kaksi sijaa, kertasi Kallio ensimmäistä päiväänsä tehdas-Ducatin ohjaimissa.

– Yleensä perjantain treenit ovat minulle ne vaikeimmat, koska silloin täytyy aina opetella tarvittavat MotoGP-pyörän ajolinjat ja jarrupaikat. Lauantaina odotan vielä parempia kierrosaikoja, kun saamme säätöjäkin paremmaksi.

– Takarenkaan pito oli puutteellinen vasemmalle kääntyvissä mutkissa. Ajoin kahdella erilailla säädetyllä pyörällä, mutta molemmissa oli samaa ongelmaa. Jatkan lauantainakin kahdella eri pyörällä, joiden painonjakauma poikkeaa toisistaan keulan osalta. Pääsen kokeilemaan myös uutta takaiskaria ja siihen liittyviä uusia palikoita, Kallio summasi.

Uusin numero