Mika Kallion uuteen tiimiin todellista huippuosaamista: tervetuloa Jimenez ja Deganello

Kallio saa teknisen ryhmän vetäjäkseen jo 25 vuoden kokemuksen MotoGP-sarjasta omaavan espanjalaisen Antonio Jimenezin.

Jimenez toimi päättyneellä kaudella espanjalaisen Alvaro Bautistan kisainsinöörinä MotoGP-luokan Gresini-tiimissä.

Kallion italialaisen tiimikaverin Francon Morbidellin teknistä ryhmää johtaa puolestaan tämän maanmies Aligi Deganello.

Deganollo tekee paluun GP-sarjaan Superbiken puolelta, jossa hän oli viime kaudella tärkeä tekijä ranskalaisen Sylvain Guintolin maailmanmestaruuden taustalla.

Deganello on työskennellyt WSBK:ssa myös italialaislegenda Max Biaggin kanssa. GP-sarjassa hän toimi edesmenneen italialaisen Marco Simoncellin taustalla 250-kuutioisissa Aprilialla ja myöhemmin MotoGP-luokassa Hondalla.

Italtrans haluaa
vain parasta

– Meillä oli selkeä idea siitä mitä halusimme, kun vedimme suuntaviivoja tiimimme tulevaisuudelle. Haluamme tiimistämme entistä vahvemman ja kilpailukykyisemmän taistellaksemme kärkisijoista kaikilla radoilla. Halusimme toteuttaa sen kaikkien osa-alueiden, eli kuljettajien kisainsinöörien ja mekaanikkojen osalta, linjaa Italtransin italialainen tiimipäällikkö Luigi Pansera.

– Deganello ja Jimenez ovat omassa työssään maailman kaikkien aikojen ehdotonta eliittiä. Olemme ylpeitä siitä, että he päättivät osallistua projektiimme ja tehdä siitä samalla myös omiaan, jatkaa Pansera.

Jimenez: ”Minun oli
helppoa vastata kyllä”

Kallion kisainsinööri Jimenez valitsi monista vaihtoehdoista Italtrans-tiimin ja työskentelyn kokeneen suomalaiskuljettajan kanssa.

– Olisin voinut jatkaa myös MotoGP-luokassa, mutta valitsin Moto2:n. Italtransin ehdotus houkutteli minua. Tämä tiimi on jo nyt upea, mutta odotukset tulevaisuuden osalta ovat yhä korkeammalla. Tiimin kuljettajat muodostavat sopivan sekoituksen kokemusta ja nuoruutta, Jimenez viittaa Kallion, 32, ja kahden viikon kuluttua 20 vuotta täyttävän Morbidellin puoleen.

Jimenez odottaa mielenkiinnolla myös yhteistyötä Deganellon kanssa.

– Tunnen Aligin hyvin ja olemme työskennelleet ennenkin yhdessä. Tämä on mielenkiintoinen ryhmä, jolla on kaikki edellytykset menestyä. Minun oli helppo vastata kyllä Italtransille. Tiimissä on viihtyisä ilmapiiri ja olemme kuin yhtä perhettä. Tämä tuo mieleeni ajat 250-kuutioisissa.

Deganello saapuu siis mestarina Italtrans-tiimiin.

– Päätin avata eri näkökulmia mahtavien Superbike-vuosien jälkeen. Italtrans oli yksi niistä. Päätöstäni siirtymiseen Italtransiin pohjusti se intohimo ja tahtotila menestykseen, mikä huokuu tästä tiimistä.

* Mika Kallion ryhmän kokoonpano Italtrans-tiimissä:
Antonio Jimenez, kisainsinööri
Filippo Dilaghi, telemetria
Tommaso Peli, mekaanikko
Patrick Mellauner, mekaanikko
Gianluca Dilaghi, jousitus
Roberto Locatelli, tekninen neuvonantaja

* Franco Morbidellin ryhmän kokoonpano Italtrans-tiimissä:
Aligi Deganello, kisainsinööri
Enzo Cipriano, telemetria
Eugenio Cicognani, mekaanikko
Roberto Marinoni, mekaanikko

Uusin numero