Mika Kallio teki paluun MotoGP-luokkaan 2,940 sekuntia kärjen takana

Kallio kiersi neljän kilometrin mittaisen Ricardo Tormo-radan parhaimmillaan ajassa 1.33,985. Hän jäi pohjat Yamahalla ajaneesta ja Valencian GP:n voittoa puolustavasta Jorge Lorenzosta 2,940 sekuntia.

Lorenzo latasi jälleen huippukyytiä Ricardo Tormolla, sillä hän alitti viime vuodelta nimissään olevan rataennätyksen kolmella kymmenyksellä.

– Pyörä on ok, mutta fiilis pitoon ei ole vielä paras mahdollinen, kuului kokeneen Kallion, 34, ensimmäinen ja odotettukin palaute tiimilleen.

Session jälkeen vielä nopeaa pyörän vaihtoa varikkoboxin edessä harjoitellut KTM-kuski jätettiin avaustreenissä viimeiseksi. Sijalle 21 Avintia-tiimin Ducatilla ajanut Loris Baz oli 0,479 sekuntia Kalliota nopeampi.

Kallio etenee Valenciassa askel askeleelta ja linjaa henkilökohtaiset kisatavoitteensa sen jälkeen, kun harjoitukset ja lauantain aika-ajo on ajettu.

Aurinkoisessa säässä sivalletun harjoituksen toiseksi kiirehti Valentino Rossi 0,387 sekuntia Lorenzon takana. Maailmanmestari Marc Marquez oli Hondallaan kolmas vain kymmenen tuhannesosaa Rossista.

MM-hopean edellisessä osakilpailussa Malesiassa varmistaneen Rossin osalta viikonloppu käynnistyi sijoituksesta huolimatta vaikeuksien sävyttämänä. Rossin Yamaha hyytyi välittömästi jo ensimmäisessä mutkassa.

Perjantaina ajetaan vielä toinen harjoitusjakso.

* Video

Uusin numero