Mestaruuden metsästys alkaa

Suomalaispari kellotti toiseksi nopeimman kierrosajan perjantai-illan ensimmäisessä aika-ajo sessiossa. Kaksikon noteeraus oli 1,028 sekuntia paalupaikkaan kiinnityksen ottanutta Tim Reevesin pyöräkuntaa heikompi. MM-pronssia ottava ranskalaiskaksikko Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau oli session kolmas 0.4 sekuntia Päivärinnasta.

”Pitäisi pystyä aikaa parantamaan, kun eilen ajettiin käytetyllä rengassatsilla. Nyt alle laitetaan uudet kumit. Saa sitten nähdä mitä tämä lämpötila vaikuttaa pitoon”, mietiskeli Päivärinta ennen lauantaiaamun sessiota.

Päivärinnan pyöräkunta paransi lauantain sessiossa kierrosaikaansa 1,3 sekuntia kellottaen kierrosajan 1:36.075. Myös Reeves kiersi radan perjantaita nopeammin ja säilytti kiinnityksen paalupaikkaan 0.583 sekuntia nopeammalla ajalla. Ranskalaispari Delannoy/Rousseau myös paranteli, mutta jäi Päivärinnasta 0.95 sekuntia.

Päivärinta ei suostu ottamaan paineita illan kilpailusta

”Mennään radalle ja tehdään mitä voidaan. Pidetään hauskaa”.

Päivärinta/Kainulainen kaksikolle riittää mestaruuden varmistamiseksi maaliin pääsy illan 15 kierroksisessa kilpailussa. Ainoastaan kotiradalla kurvailevalla Tim Reeves/Gregory Cluze duolla on vielä mahdollisuus suistaa suomalaiset mestaruuspallilta. Edellytyksenä se, että britti voittaa ja Päivärinta keskeyttää.

Superside WC-sarjan päätöskilpailu ajetaan lauantai-iltana alkaen suomen aikaa klo 20.30.

Teksti: Päivärinta tiedotus