Marquezin muuttoaikeille kovaa kritiikkiä Espanjassa

Tunteet ovat käyneet kuumina erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa Marquezin muuttoaikeet tuntuvasti kevyemmän verotuksen Andorraan ovat kokeneet täystyrmäyksen.

Espanjalaislehti El Mundo uutisoi alkuviikosta, että edelleen vanhempiensa luona Cerverassa asuva 21-vuotias Marquez olisi hankkimassa asuntoa Andorrasta. Marquez ei tosin itse ole asiaa ainakaan vielä vahvistanut.

Hondan tehdastiimissä kaksi peräkkäistä MotoGP-luokan mestaruutta saavuttaneen Marquezin vuosiansioiden arvioidaan kohoavan 10 miljoonaan euroon.

Hän joutuu maksamaan tästä summasta vähintään 54 prosenttia veroa Espanjassa. Andorrassa Marquez selviäisi vuositasolla vain noin 30 000 euron verotuksella. Lisäksi hänen pitäisi maksaa uutena asukkaana Andorraan niin sanottuna kynnysrahana ja takuusummana 50 000 euroa.

Marquezin maanmiehistä ja MotoGP-luokan kuljettajista Espargaron veljekset Aleix ja Pol ovat jo aiemmin hankkineet verotuksellisista syistä asunnot Andorrasta.

Marquezin tiimikaveri Dani Pedrosa ja Yamahan Jorge Lorenzo ovat puolestaan kirjoilla Sveitsissä.

Lorenzo sai viime talvena espanjalaisten vihat niskaansa, kun tämän henkilökohtainen sponsori meni julkaisemaan videon niin ikään MotoGP-luokassa kaksi mestaruutta saavuttaneen kuljettajan ökyhuvilasta Barcelonassa.

Espanjalaiskuljettajat ovat korjanneet talteen MotoGP-sarjan kaikki maailmanmestaruudet kahden viimeisen kauden aikana, mikä on nostattanut entisestään lajin kovaa suosiota.

Toisaalta Espanjan talous ei ole tunnetusti parhaassa mahdollissa kunnossa, jolloin krittiikki kärjistyy entisestään Marquezin ja Lorenzon kaltaisissa tapauksessa.
 

Uusin numero