Marquezin hirmuaika löi vastustajat ällikällä: ”Täydellinen kierros!”

Marquez löi vastustajat ällikällä ja samalla luun näiden kurkkuun välittömästi ensimmäisellä nopealla kierroksellaan pysäyttäen kellot aikaan 1.46,635. Sillä lohkesi saman herran nimissä viime kaudelta olleesta paalupaikkaennätyksestä reilut viisi kymmenystä.

Marquez oli itsekin ihmeissään siitä, mitä tuli tehtyä.

– Tuo kierrosaika oli mahtava yllätys! Ensimmäinen veto oli tosiaankin täydellinen.

Session lopussa kaatuneen Marquezin ainoa uhkaaja, Yamahan Jorge Lorenzo toipui alun järkytyksessä viimeisellä kierroksellaan, jolloin hän ylsi 0,108 sekunnin päähän paalupaikkamiehestä.

– Ajoin Marcin kanssa uskomattoman kovat kierrosajat. Taso nousee koko ajan ja nyt se on jo todella korkealla, pudotteli suorituksestaan ylpeä Lorenzo.

Aika-ajon yhdestä kovimmasta paukusta vastasi Ducatin Andrea Iannone, joka lunasti kolmannen lähtöruudun siitäkin huolimatta, että matka taittuu Aragonissa romuna olevalla vasemmalla olkapäällä. Iannone jäi pohjista 0,543 sekuntia.

– Vaikeaa on, joten pidän tätä miltei uskomattomana saavutuksena. Kivut olkapäässä ovat kovat, huokaisi Iannone.

Sarjaa tallikaveriinsa Lorenzoon 23 pisteellä johtava Valentino Rossi joutui tyytymään kuudenteen lähtöruutuun 0,857 sekuntia Marquezin takana. Marquez on sarjassa kolmantena, mutta matkaa Rossiin on 63 pistettä, kun kaudesta on ajamatta viisi osakilpailua.

Iannonen ja Rossin väliin aika-ajossa kiilasivat Yamahana Tech 3-tiiimin Pol Espargaro ja Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa.

Uusin numero