Marquez jatkoi rajulla riskillä hurjaa paalupaikkatehtailuaan

Ja sen Marquez teki paikoittain märällä Sepangin radalla tavoilleen uskollisesti: rajulla riskillä.

Mutta se riski kannatti, vaikka viimeisellä, eli seitsemännellä kierroksella lähtökin radalta oli lähellä, kun hurjapäinen nuorukainen kävi yhden ohikiitävän hetken radan kostealla osalla.

Marquez kellotti siitäkin huolimatta huiman ajan 2.00,011, joka alitti kolmella kymmenyksellä Yamahan Jorge Lorenzon viime vuonna viimeistelemän paalupaikkaennätyksen.

– Eihän se ajaminen tuntunut näissä vaativissa olosuhteissa kauhean kivalta, mutta päätin painaa jokaisen mutkan limiitillä ja onnistui siinä, myhäili Marquez.

Toiseksi todella intensiivisessä ja tapahturikkaassa aika-ajossa kiirehti Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi, joka sai tunnustustaa Marquezin 0,325 sekuntia nopeammakseen.

– Olin kaatua toisella kierroksella radan kuudennessa mutkassa, jossa oli vaikea havaita siellä ollutta vettä. Huh, hut, mikä tilanne – pyöräni pelasi minut, huokaisi Rossi helpotuksesta.

Marquez ja Rossi tähdentävät molemmat, että sunnuntain kisasta on tulossa todella raskas ja vaikea.

– Toivon tietenkin kuivan kelin kilpailua ja odotan siltä paljon, sillä pyöräni säädöt ovat nyt kohdallaan, sanoi Rossi.

– Sunnuntai on taas täysin toinen juttu. Valentinon lisäksi myös Jorge (Lorenzo) ja Dani (Pedrosa) ovat täällä tosi nopeita, säesti Marquez.

Kauden 15. MM-osakilpailun eturivin täydentää Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlow, joka kellotti vain 23 tuhannesosaa Rossia huonomman ajan.

Toiseen lähtöriviin rullaavat Lorenzo, Marquezin tallikaveri Pedrosa ja Hondan Gresini-tiimissä kilpaileva Alvaro Bautista. Alun läheltä piti-tilanteen jäljiltä homman yhden nopean kierroksen varaan jättänyt Lorenzo jäi kärjestä 0,567, Pedrosa 0,681 ja Bautista 0,963 sekuntia.

MM-pisteissä kuudentena oleva Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl koki kovia aika-ajoa edeltäneessä neljännessä vapaassa harjoituksessa. Bradl kaatui ja sen seurauksena hänen oikea nilkkansa murtui. Miestä ei Sepangin radalla enää tänä viikonvaihteena nähdä.

Sepang, Malesia.
MotoGP-luokan 15/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo 2 ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team 2.00,011    
  2. Valentino Rossi Italia, Yamaha Factory Racing + 0,325
  3. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,348
  4. Jorge Lorenzo Espanja, Yamaha Factory Racing + 0,567
  5. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 0,681
  6. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 0,963
  7. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 1,295
  8. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 1,624
  9. Aleix Espargaro Espanja, Power Electronics Aspar ART + 2,140
10. Andrea Iannone Italia, Energy T.I. Pramac Racing Ducati + 2,525
11. Nicky Hayden USA, Ducati Team + 2,889

 

Uusin numero