Marc Marquez varmisti viidennen MotoGP-maailmanmestaruuden

Paalupaikalta lähtenyt Ducatin Andrea Dovizioso piti paikkansa avauskierroksella, kuudennesta ruudusta lähtenyt Marquez nousi kuitenkin kantaan jo ennen kuin ensimmäinen kierros oli täyttynyt.

Aika-ajojen yllättäjä Pramac Ducatin Jack Miller ajoi kolmantena. Kärkikuusikko karkasi jo neljännellä kierroksella, siihen kuuluivat myös LCR Hondan Cal Crutchlow, Yamahan Valentino Rossi ja Suzukin Alex Rins. Toinen Yamahan tehdaskuljettaja Maverick Vinales sen sijaan ajeli kaukana, sijalla kymmenen.

Pari kierrosta myöhemmin kärkikolmikko Dovizioso, Marquez ja Crutchlow alkoivat tehdä eroa muihin.

Suzukin Andrea Iannone nousi neljänneksi, eikä ollut kovin kaukana kärkikolmikosta. Tallikaveri Rins ajoi hänen perässään, mutta Rossi alkoi jo jäädä. Vinalesin vauhti ei riittänyt mihinkään, hän ei pystynyt nousemaan kymmenenneltä sijalta.

Jack Miller kaatui ja keskeytti, pian sen jälkeen Marc Marquez siirtyi johtoon. Dovizioso kuittesi kuitenkin nopeasti takaisin. Iannone kaatui kierroksella 15 ja oli ulkona pelistä.
KTM:n kuljettajilla ei kulkenut myöskään kummoisesti. Bradley Smith ajoi tässä kohtaa sijalla 11 ja Pol Espargaro 14.

Kahdeksan kierrosta ennen maalia kärkikaksikko Dovizioso-Marquez alkoi tehdä eroa muihin. Crutchlow ja Rins kamppailivat kolmossijasta, Rossi oli viidentenä, mutta jäänyt jo kauas.

Kolme kierrosta ennen maalia Marquez teki hienon ohituksen ja siirtyi kärkipaikalle, mikä tietäisi hänelle jo maailmanmestaruuden varmistamista. Dovizioso kaatui toiseksi viimeisellä kierroksella. Hän pystyi jatkamaan, mutta putosi kauas kärjestä. Marquez ajeli kaikessa rauhassa maaliin ja tuuletti voittoa sekä maailmanmestaruutta.

Cal Crutchlow otti kakkospaikan ja Rins oli kolmas. Valentino Rossi ajoi neljänneksi ja oli nopein Yamahan kuljettaja. Alvaro Bautista oli yllättäen viides, Johann Zarco kuudes ja Vinales lopulta seitsemäs. KTM-kuskeista Smith oli 12:s ja Espargaro 13:s.
 

Uusin numero