Marc Marquez mestaruudestaan: ”Todella mahtavat tunnelmat”

Marquezin mestaruus sinetöityi, kun Andrea Dovizioso kaatui aivan kilpailun lopussa.

”Todella mahtavat tunnelmat. Kilpailu oli juuri sellainen kuin halusinkin. Lauantain aika-ajon jälkeen analysoin tilanteen. Nelosharjoituksessa ja warm upissa tajusin, että vauhtini on todella hyvää täällä. Myös renkaat toimivat aika hyvin”, Lorenzo sanoi.

Espanjalainen joutui lähtemään kilpailuun kuutosruudusta, mutta nousi jo avauskierroksella kakkoseksi Dovizioson perään.

”Tiesin, että minun on saatava aivan nappi lähtö ja avauskierros. Löysinkin hyvän ajorytmin heti. Olin jo avauskierroksella kakkosena Dovin perässä eli juuri siinä, missä halusinkin. Sen jälkeen analysoin tilannetta ja tajusin olevani riittävän nopea voittotaisteluun lopussa”, Marquez sanoi.

Marquez sanoi, että lopussa hän päätti yrittää samaa taktiikkaa kuin Thaimassa.

”Yritin karkuun, kun jäljellä oli kymmenisen kierrosta. Tein kuitenkin pienen virheen ja kävin nurmikolla. Sain onneksi Dovin uudestaan kiinni, vaikka hän painoi silloin todella kovaa. Kuten Thaimaassakin, päätin yrittää ohitusta juuri ennen viimeistä kierrosta. Kun tajusin, että hän oli ajanut ulos viimeisellä kierroksella ensimmäinen fiilis oli valtava onni. Voitin mestaruuden, mutta olin hiukan pettynyt, koska Dovi olisi ansainnut olla palkintopallilla. Hän ajoi hienon kilpailun ja on ajanut hienon kauden”, Marquez sanoi.
 

Uusin numero