Marc Marquez lähellä MotoGP:n maailmanmestaruutta

Lähin uhkaaja Andrea Dovizioso oli vasta kilpailun 13:s, joten ero miesten välillä repesi jo 33 pisteeseen, kun jäljellä on kaksi osakilpailua.

“Tämä oli rehellisesti sanoen uskomattoman hieno kilpailu. Yritin pitää renkaat lämpiminä ja olla itse viileä. Otimme Johann Zarcon kanssa hiukan kontaktia jo alkukierroksilla, silloin tajusin, ettei tästä tule helppo kilpailu”, Marquez sanoo Motorsport.comille.

”Ajoimme isossa porukassa kuin Moto3:ssa. Nautin siitä tosi paljon. Kisan puolivälissä ymmärsin, että minun on pystyttävä ajamaan kovempia kierroksia tai pian minut ohitettaisiin oikealta ja vasemmalta. Teinkin sen 8-9 kierrosta ennen loppua ja sain pienen kaulan.”

“Voitto oli tärkeä, mutta vielä tärkeämpi oli 33 pisteen ero MM-sarjan kärjessä. Ero on jo niin suuri, että voin hiukan hengähtää.”

Marquezin loppukausi on ollut huikea, hän on voittanut kymmenestä viime kilpailusta viisi, ollut kolmesti kakkonen ja kerran kolmas. Silverstonessa hän joutui keskeyttämään.

”Luottamus pyörään on nyt todella iso ja se on suuri etu. Meidän on valmistauduttava huolella kahteen viimeiseen kilpailuun ja organisoitava kaikki erittäin hyvin”, Marquez sanoi.