Marc Marquez ihmettelee Yamahan tilannetta: ”En tajua miten Zarco on heistä nopein”

Honda on voittanut kauden kisoista kolme, Zarco on taistellut Yamahan miehistä parhaiten heitä vastaan. Hän on vain 12 pistettä perässä MM-sarjan kärkinimeä Marc Marquezia.

Jerezissä Zarco oli niin harjoituksissa, aika-ajossa kuin kilpailussakin nopeampi kuin tehdastiimin Valentino Rossi ja Maverick Vinales. Zarco ajoi myös maanantaina Jerezissä testien nopeimman ajan.
Median ja fanien lisäksi myös maailmanmestari Marquez ihmettelee Yamahan tilannetta.

“On ollut erikoinen kauden alku. Kaikenlaista on jo ehtinyt tapahtua. Zarco tulee olemaan tällä kaudella todella vaarallinen. Jää nähtäväksi, kuinka Yamahan tehdastiimin kuljettajat kulkevat, kun kisoja ajetaan lisää. Onhan tämä omituinen tilanne, kun Zarco on Yamahan miehistä ykkönen. Silti Yamaha ei halunnut kovin kiivaasti pitää häntä, vaan Zarco siirtyi KTM:lle.”, Marquez ihmettelee.

Tehdastiimin kuljettajista Vinales on MM-sarjassa kolmas ja Rossi kuudes, erot Zarcoon ovat 8 ja 16 pistettä.

Jostain syystä Zarco löytää radalla kuin radalla pidon Yamahansa renkaisiin, kun taas Rossilla ja Vinalesilla on suuria ongelmia juuri pidon kanssa.

”Heillä kaikilla on aika erilaiset ajotyylit. Johannin ja Valentinon ovat ehkä lähimpänä toisiaan, Maverickin ajotyyli on hyvin erilainen. En tajua, mitä Zarco tekee heitä paremmin. Eivät he tiedä Yamahallakaan, vaikka heillä on kaikki mahdollinen data.”
 

Uusin numero