Marc Marquez aika-ajoista: ”Kuin olisi härällä ratsastanut”

Hondan ykköstykki kokeili aika-ajossa yhden kierroksen slicksejä kuivuvalla radalla, mutta tuli saman tien vaihtamaan takaisin sadekelin kumeihin.

Jack Miller oli ainoa, joka piti slicksit allaan ja kaasuttelikin paalulle.

”Uskoin että slickseilläkin pitoa löytyisi, mutta huomasin heti, että näin ei ole. Tajusin, että kolarin riski on aivan liian suuri, ja aloin ajtella enemmän sunnuntain kilpailua”, Marquez sanoo.

”Tietenkin paalupaikka on aina tärkeä, mutta kilpailu on eri asia. Olen päättänyt olla ottamatta liikaa riskejä nyt alkukaudesta.”

Marquez katsoi Millerin paalupaikkakierroksen ja oli äimistynyt.

”Näin sen Jackin vedon, se oli kuin hän olisi ratsastanut härällä. Hän otti isja riskejä, mutta onnistui.”

Kun Marquez palasi radalle sadekelin renkailla, hänellä oli aikaa enää yhtään kovaan kierrokseen.

”Missasin yhden mutkan sillä kierroksella ja ajauduin märkään kohtaan rataa, se vei aikaa. Olen silti ihan tyytyväinen, kuudes lähtöruutu ei ole laisinkaan huono kilpailussa. Kuvittelin, ettei aikani riitä noin korkealle”, Marquez sanoi.

Kilpailusta hän odottaa arvoituksellista.

”Keli voi olla ihan mitä tahansa. Jos on märkää, tallikaverini Dani Pedrosa on tosi kova. Hän on loistava ymmärtämään rataa ja renkaiden toimintaa. Myös Johann Zarco on märällä tosi nopea. Jos taas on kuivaa, peli on täysin auki. Uskon, että silloin Cal Crutchlow on kova.”

Marquez uskoo rengaspelin ratkaisevan kilpailussa paljon.

”Rengasvalinta tulee ratkaisemaan todella paljon. Jos sataa, kaikki menevät varmasti medium-medium-vaihtoehdolla. Kuivalla taas tilanne on täysin toinen, silloin voi olla, että takarenkaaseen tehdään hyvinkin erilaisia valintoja. Softeilla ja mediumeilla minulla oli ainakin perjantain harjoituksissa oikein luottavainen olo ajaa.”

Uusin numero