Makkula lähtee viidennnestä ruudusta podiumjahtiin Assenissa

Aika-ajotulos antaa hämeenlinnalaiselle Makkulalle hyvät mahdollisuudet tavoitella uran ensimmäistä MM-palkintopallisijoitusta.

Makkula-Timo Karttiala parin nopein kierrosaika syntyi jo lauantain ensimmäisessä aika-ajosessiossa. Toiseen aika-ajoon kaksikko muutti BMW-LCR-sivuvaununsa säätöjä, minkä johdosta kulku ei Hollannin 30 asteen helteessä ollut enää yhtä nopeaa.

– Aamulla oli hyvä rytmi päällä, eikä ollut mitään ongelmia, vaikka tuntui, että voisimme puristaa vieläkin kovemman kierrosajan. Toiseen aika-ajoon säädimme konetta laihemmalle ja kääntelimme rengaskulmia. Sen jälkeen itse ajaminen tuntui paljon paremmalta, mutta tulikin hitaampi aika, ihmettelee Makkulan sivuvaunun kyydissä taiteillut Karttiala, joka on lajin maailmanmestari vuodelta 2008.

Ensimmäistä MM-palkintopallisijoitustaan kuumeisesti jahtaava Makkula lähtee kilpailuun tuttuun tapaansa latautuneena.

– Podiumia lähdetään tavoittelemaan. Periksi ei anneta missään vaiheessa, vaan loppuun saakka ajetaan täysillä. Jos startissa saamme oman paikan pidettyä, on kaikki mahdollista.

60 000 katsojaa aika-ajoissa

Sivuvaunuluokan MM-sarja vierailee kuluvana viikonloppuna toista kertaa saman kauden aikana Assenissa, jossa lajilla on pitkät perinteet ja vankka kannatus.

Vaikka jo kesäkuun lopulla sivuvaunut tavoittivat mittavan yleisömäärän kisatessaan radalla MotoGP-sarjan samana viikonloppuna, on kauden toinen visiitti saanut vastaavan yleisönsuosion, sillä jo lauantaina paikalle kerääntyi 60 000 katsojaa.

Aika-ajojen nopein oli brittiläinen veljespari Ben ja Tom Birchall, ja seuraaville sijoille ajoivat MM-sarjan kärkiparit Jörg Steinhausen-Ashley Hawes ja Pekka Päivärinta-Adolf Hänni. Sunnuntain kilpailussa ajetaan 17 kierrosta.

Assen, Hollanti.
Sivuvaunumoottoripyöräilyn MM-sarja, osakilpailu 6. Aika-ajot

1. Ben Birchall-Tom Birchall (GBR) 1:42,709
2. Jörg Steinhausen- Ashley Hawes (GER/GBR) +0,403
3. Pekka Päivärinta- Adolf Hänni (FIN/SUI) +1,263
4. Bennie Streuer- Geert Koerts (NED) +2,989
5. Petri Makkula- Timo Karttiala (FIN) +3,018
Aika-ajoihin osallistui yhteensä 22 kilpailuparia.

MM-sarjan pistetilanne ennen Assenia:
1. Pekka Päivärinta-Adolf Hänni 106.
2. Jörg Steinhausen- Ashley Hawes/Gregory Cluze 97
3. Ben Birchall-Tom Birchall 66
4. Scott Lawrie-James Neave 61
5. Michael Grabmüller-Manfred Wechselberger 48
8. Petri Makkula-Timo Karttiala 33

Uusin numero