Mäkisellä kaksijakoinen päivä Superbiken EM-sarjassa: voitto ja keskeytys

Kolaroinnista lähinnä henkisillä kolhuilla selvinnyt Mäkinen saavutti Superbike-luokan EM-sarjan kauden toisen kisaviikonlopun aika-ajoissa viidennen starttiruudun, joten lähtöasetelmat olivat jälleen kohdillaan.

Aragonin kisan avauserän voittoon viiletti Yamahaa käskyttävä espanjalainen paalupaikkamies Carmelo Morales. Taistelu voitosta oli äärimmäisen tiukka, sillä BMW:llä kisaava Moralesin maanmies Santiago Barragan jäi voittajasta vain 53 tuhannesosaa.

Mäkinen ylitti Leopard-tiimin Yamahallaan maalilinjan nopeimpana yksityiskuljettajana sijalla viisi 35,600 sekuntia Moralesin takana.

Valter Patronen päätyi Motomarket Racing-tiimin BMW:llä 14:nneksi ja Mäkisen tiimikaveri Mika Höglund 15:nneksi.

Kuparinen kahdeksas
toisessa erässä

Viime vuonna yksityiskuljettajien EM-tittelin kuitannut ja tällä kaudella yksinomaan ”isoista” EM-pisteistä Kawasakilla ajavan Motomarket Racingin Eeki Kuparisen kohtaloksi koitui keskeytys avauserässä.

Kuparinen otti vahingon takaisin toisessa erässä tervehtimällä ruutulippua kahdeksantena 56,244 sekuntia voittajasta.

Morales kruunasi täydellisen viikonloppunsa toisella niukalla voitolla, jonka hän nappasi vuorostaan 43 tuhannesosalla chileläisestä BMW-kuljettajasta Maximilian Scheibista.

Patronen oli jälkimmäisessä erässä 15:s ja Höglund 16:s. Kaksikko poimi molemmissa erissä yksityiskuljettajien ryhmässä sijat yhdeksän ja kymmenen.

Scheib johtaa EM-sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen pistein 61. Barraganilla on koossa 52 ja Moralesilla 50 pistettä.

Yksityiskuljettajien titteliä tavoitteleva Mäkinen on 22 pisteellä sarjassa viidentenä kaikki kuljettajat mukaan luettuna. Kuparisen 11 pistettä oikeuttavat sijaan 13. Patronen on 21:ntenä kolmella ja Höglund 22:ntena yhdellä pisteellä.

Sarja jatkuu 12. kesäkuuta Montmelon radalla Barcelonassa.