Maailmanmestari Cortese hyvässä iskussa uudella KTM-pyörällä

Seitsemän paalupaikkaa tänä vuonna nimiinsä napannut Red Bull KTM Ajo-tiimin saksalaiskuljettaja viimeisteli Ricardo Tormo-radalla aika-ajon neljänteen sijaan oikeuttaneet lukemat 1.41,506. Hän jäi ykköseksi yltäneestä maanmiehestään Jonas Folgerista 0,243 sekuntia.

Aika-ajo päästiin ajamaan kuivalla radalla. Moto3-luokan kaikissa kolmessa harjoituksessa rataa kierrettiin vielä sadekelin renkailla.

– Ihan hyvä lähtöpaikka ja ero kärkeen oli sittenkin vain kaksi kymmenystä. Lähden hyvillä mielin sunnuntain kilpailuun. Tämä on lyhyt rata ja kärjessä tulee varmaankin olemaan iso ryhmä. Kolmas peräkkäinen voitto merkitsisi tietenkin jälleen yhden unelman toteutumista, rauhallisenoloinen Cortese viittasi kahteen edelliseen ykkössijaansa Malesiassa ja Australiassa.

Kauden kuudetta voittoaan tavoitteleva Cortese kilpailee Valenciassa jo ensi vuoden mallia olevalla pyörällä.

– Pyörä on uusi ja sen kanssa on tietenkin edelleen töitä, mutta olen kyllä tältäkin osin ihan luottavainen sunnuntain osalta. KTM on tehnyt jälleen hienoa työtä, korosti Cortese.

Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent oli aika-ajossa seitsemäs ja australialainen Arthur Sissis sijalla 19. Kentin ero kärkeen oli 0,689 ja Sissisin 1,541 sekuntia.

Yhden paalupaikan kuluvalla kaudella ajanut AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialainen KTM-kuljettaja Zulfahmi Khairuddin joutui tyytymään Valenciassa hänelle vaatimattomampaan 17. sijaan. Khairuddin jäi pohja-ajasta 1,435 sekuntia.

Tallipäällikkö Aki Ajo luottaa Khairuddinin mahdollisuuksiin, vaikka lähtöpaikka onkin kaukana parhaasta mahdollisesta.

– Fahmi on noussut tällä kaudella jo aiemminkin jo kolme kertaa kauempaakin tukevasti MM-pisteille. Uskon, että hänellä on olemassa siihen täydet mahdollisuudet myös Valenciassa.
 

Uusin numero