Maailman suosituin moottoripyörämalli ylitti 100 miljoonan kappaleen tuotantomäärän

Honda Super Cub C100 vm. 1958
Honda on ilmoittanut, että sen suosituimman moottoripyörämallin kumulatiivinen valmistusmäärä on ylittänyt 100 miljoonan kappaleen rajan tämän kuun aikana. Kyseessä on kaikkien aikojen eniten valmistettu moottoripyörämalli maailmassa. Kuten määrästä jo voi päätellä, kyseessä ei ole CBR1000RR Fireblade eikä edes Goldwing, vaan malliston toista ääripäätä edustava Super Cub. Yksisylinterisen nelitahtimallin suosio erityisesti kehittyvillä markkinoilla on yhä kova.

Ensimmäinen Super Cub C100 valmistui tuotantolinjalta Japanissa elokuussa vuonna 1958. Miljoonan kappaleen tuotantomäärä ylittyi jo vuonna 1961 ja vuonna 1974 siihen lisättiin yksi nolla perään. Sadan miljoonan kappaleen tuotantomäärä on huikea jopa siihen nähden, että Honda on ilmoittanut koko kaksipyörätuotantonsa ylittäneen 300 miljoonan kappaleen rajan ”vasta” vuonna 2014. Nykyisin Super Cubia valmistetaan 16 eri tehtaassa ja 15 eri maassa.

Kun Honda 1950-luvulla suunnitteli mallia, tavoitteena oli kilpailijoita suurempi moottoriteho, hiljainen ääni ja edulliset valmistuskustannukset. Erityisesti nelitahtisuus ja taloudellisuus osoittautuivat myyntivalteiksi, joiden merkitys on vain kasvanut vuosien ja vuosikymmenten saatossa. Ensimmäinen moottorivaihtoehto oli 49-kuutioinen ilmajäähdytteinen nelitahtimoottori, joka tuotti huikean 4,5 hevosvoiman huipputehon. Nykyisin Honda Super Cub -mallia on tarjolla 50-110-kuutioisilla nelitahtimoottoreilla.

Uusin numero