Lorenzo Yamahan testikuljettajaksi

Jorge Lorenzo toimii kaudella 2020 Yamahan testikuljettajana. Kuva: motogp.com.

Yamahan MotoGP-tiimi jatkaa kovien kuljettajakiinnitysten tiellä. Ilmoitettuaan Maverick Viñalesin ja Fabio Quartararon sopimuksista vuosille 2021-2022, talli kertoi tänään värvänneensä Jorge Lorenzon testikuljettajakseen.

Yamaha on ilmoittanut tehneensä sopimuksen Jorge Lorenzon kanssa kaudelle 2020. Lorenzon vastuulla on YZR-M1-kilpurin kehitystyö, ja testiurakka alkaa jo Malesian talvitesteissä ensi viikolla.

Lorenzo kilpaili Yamahalla MotoGP-luokassa yhdeksän vuoden ajan ja ajoi mestaruuteen vuosina 2010, 2012 ja 2015. Lorenzo on tunnettu siististä ja tarkasta ajotyylistään sekä selkeästä pyörää koskevasta palautteestaan, joten miestä voi pitää ihanteellisena testikuljettajana.

Yamahan ilmoituksen mukaan vuodeksi 2020 ei ole suunniteltu villin kortin kilpailuja, mutta tiimi on avoin myös kilpailemiselle, jos Lorenzo sitä haluaa.

– Olemme iloisia voidessamme toivottaa Jorgen takaisin Yamahalle. Hän on erittäin kokenut kuljettaja, joka tuntee hyvin sekä pyörämme että henkilökuntamme. Tiedämme, että Jorge on erittäin tarkka ja motivoitunut kuljettaja, joka kykenee ajamaan johdonmukaisesti ja tasaisesti kierros toisensa jälkeen. Lisäksi hän on teknisesti orientoitunut. Kaikki nämä ovat tarpeellisia ominaisuuksia testikuljettajalle tällä tasolla, totesi Yamahan kilpailuosaston johtaja Lin Jarvis.

– Paluu Yamahalle tuo mieleen hyviä muistoja, ja pitkän yhteisen kokemuksemme ja menestyksemme ansiosta tunnemme vahvuutemme. Tavoitteeni oli pysyä MotoGP-varikolla ja olen todella iloinen Yamahan ratkaisusta – se mahdollistaa minulle ajamisen ja rajojen etsimisen, mutta myös hieman entistä rauhallisemman elämän. Yamaha sopi minulle aina hyvin ja on todella jännittävää päästä jälleen ”vanhan pyöräni” puikkoihin. Olen todella motivoitunut, enkä malta pääseväni jälleen ajamaan, Lorenzo puolestaan hehkutti.

Uusin numero