Quartararo Yamahan tehdastiimiin kausille 21-22

Maverick Viñales saa Fabio Quartararon tiimikaverikseen kausille 2021-2022. Kuva: motogp.com.

Eilen Maverick Viñalesin sopimuksen julkistanut Yamaha ei aikaile kuljettajavalinnoissaan. Tänään ilmoitettiin, että Fabio Quartararo liittyy kaudella 2021 Yamahan tehdastiimiin.

Yamaha käynnisti eilen MotoGP:n kuljettajaruletin ilmoittamalla solmineensa Maverick Viñalesin kanssa sopimuksen vuosille 2021 ja 2022. Vauhti ei laannu, sillä tänään Yamaha ilmoitti, että Viñales saa samoille vuosille tallikaverikseen tehdastiimiin tulokaskaudellaan häikäisseen Fabio Quartararon.

Petronas Yamaha SRT -tiimissä kaudella 2019 kilpaillut ranskalainen saavutti tulokaskaudellaan kuusi paalupaikkaa, seitsemän palkintokorokesijaa ja sijoittui sarjapisteissä viidenneksi. Hienot suoritukset palkittiin vuoden tulokkaan palkinnolla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Fabion Yamahan tehdastiimiin kausille 2021 ja 2022, sillä hänen debyyttikautensa suoritukset olivat fantastisia. Tehdastiimin paikka on looginen seuraava askel hänen urallaan. Vain 20-vuotias Fabio on osoittanut kypsyytensä niin radalla kuin sen ulkopuolellakin ja uskon, että Fabio ja Maverick ajavat meitä entistä parempiin suorituksiin tiiminä, kertoi Yamahan kilpailuosaston johtaja Lin Jarvis.

Kaudella 2020 Quartararo jatkaa yhä Petronas Yamaha SRT -tiimissä, mutta saa alleen tehdaspyörää vastaavan kaluston.

– Olen todella iloinen siitä, mitä olemme Yamahan kanssa nyt saavuttaneet. Se vaati ponnisteluja, mutta nyt minulla on selkeä suunnitelma kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Teen viime vuoden tapaan kovasti työtä saavuttaakseni hyviä tuloksia ja tunnen itseni erittäin motivoituneeksi. Talvi tuntuu aivan liian pitkältä, enkä malta odottaa, että pääsen ajamaan uudella YZR-M1:llä Sepangin testeissä ensi viikolla. Haluan kiittää Yamahaa ja Petronas Yamaha SRT -tiimiä siitä, että sain mahdollisuuden kilpailla MotoGP:ssä kaudella 2019. Teen kaikkeni antaakseni heille aihetta ylpeyteen myös tulevalla kaudella, hehkutti Quartararo.

Fabio Quartararon siirtyminen Yamahan tehdastiimiin tarkoittaa, että Valentino Rossille ei enää tehdastiimissä ole tilaa.

– Yamahalta tiedusteltiin vuoden alussa tulevaisuudensuunnitelmiani. En halunnut tehdä hätiköityjä päätöksiä ja sanoin tarvitsevani lisää aikaa. Yamaha ymmärrettävästi reagoi tähän, Rossi totesi.

Yamaha ja Rossi ovat sopineet, että italialaisella on aikaa kauden 2020 puoliväliin saakka tehdä päätös tulevaisuudestaan. Jos Rossi päättää jatkaa kaudella 2021, on hänelle luvassa tehdaskalustoa vastaava pyörä ja täysi tehtaan tuki.

– Ennen päätöksen tekemistä tarvitsen vastauksia, joita saan vain radalta ja kauden ensimmäisistä kilpailuista. Ensimmäinen tavoitteeni on olla kilpailukykyinen tällä kaudella sekä jatkaa uraani MotoGP-kuljettajana myös kaudella 2021, Rossi totesi.

Uusin numero