Lorenzo odottaa Ducatin taholta lisää yllätyksiä – myös radalla

Kulisseissa kuohuu, mutta Lorenzo uskoo ja odottaa, että Ducati pystyy säväyttämään nyt pitkästä aikaa myös sittenkin siellä tärkeimmällä estradilla, eli radalla. Eikä vain yksinomaan aika-ajoissa.

– Alkavalla kaudella on luvassa yllätyksiä. Uskon, että Ducati on yksi niistä, jotka näitä yllätyksiä järjestävät, toteaa Lorenzo ensi viikonvaihteessa Qatarissa käynnistyvän MM-kauden kynnyksellä.

Lorenzo tietää olla ensisijaisesti varuillaan Ducatin tehdastiimin kuljettajien, eli Andrea Iannonen ja Cal Crutchlowin osalta. Pramac-tiimin Andrea Iannone on tosin hänkin osoittanut testikaudella yllätysvalmiutensa, joskaan Yonny Hernandezista ei sentään odoteta ainakaan kärjen hämmentäjää.

– Pakka on uusien sääntöjen jäljiltä muutenkin vähän levällään viime kauteen verrattuna. On myös erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka lähelle kärkeä testikauden vahvasti Open-luokan Yamahalla ajanut Aleix Espargaro yltää. Eikä unohtaa tietenkään sovi Hondan satelliittitiimien kuljettajiakaan. Bradl (Stefan) ja Bautista (Alvaro) ovat taas vähän viime kautta nopeampia, tuumii Lorenzo.

”Kolmen kärki on puoli
askelta edellä haastajia”

Lorenzo ei toisaalta usko, että viime vuoden voimasuhteet kokisivat muutoksia kirkkaimman kärjen osalta.

– Viime kaudelta tuttu kolmen kärki (Marc Marquez, Lorenzo ja Dani Pedrosa) on edelleen puoli askelta edellä lähimpiä haastajiaan. Siitäkin huolimatta, että Rossi (Valentino) on lähestynyt meitä, Lorenzo viittaa tiimikaverinsa puoleen.

Marquez on potenut murtunutta oikeaa pohjeluutaan ja mestari on missannut kaksi viimeistä testijaksoa Sepangissa ja Phillip Islandilla. Marquez hallitsi kuitenkin Sepangin ensimmäistä testijaksoa mestarin ottein.

– Saa nyt nähdä, kuinka vahvana Marquez palaa Qatariin, mutta se on selviö, että hän on alkavan kauden suurin suosikki. Hän on hallitseva mestari ja hän oli todella nopea ensimmäisissä testeissä, muistuttaa kaksi edellistä kautta Qatarissa voitoilla käynnistänyt Lorenzo.

Lorenzon osalta testikausi ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Hän oli totaalisen hukassa Bridgestonen uusilla renkailla Sepangin jälkimmäisellä testijaksolla.

– Uudet ja kovemmat renkaat eivät tarjonneet minulle pitoa Sepangissa ja olin kieltämättä turhautunut. Ne eivät yksinkertaisesti istuneet ajotyyliini. Mutta toisaalta seuraavissa testeissä Phillip Islandilla minulla ei ollut oikeastaan enää mitään murheita renkaiden kanssa. Olin nopea kaikki kolme päivää ja MM-kenraali sujui tältä osin täydellisesti, julistaa Lorenzo.

– Niin ja nyt täytyy tietenkin vain toivoa sekä luottaa, että Phillip Islandin linja jatkuu renkaiden osalta myös tulevana viikonvaihteena Qatarissa. Tiedän, että vauhtini riittää ilman ongelmia taisteluun voitosta.

Uusin numero