Lorenzo nousi MM-kärkeen 139 000 katsojan edessä

Jo avauskierroksen jälkeen oli selviö, että vain Hondan Marc Marquezilla riitti kauden 11. MM-osakilpailussa ruutia paalupaikkamies Lorenzon haastamiseen.

Lorenzon tallikaveri Rossi lähti liikeelle eturivistä, mutta hän putosi nopeaan tahtiin kärjessä huimistellaan duon kyydistä.

Marquez sinnitteli Lorenzon takana vajaat kuusi kierrosta, mutta ei yhtään sen pitempään. Lorenzo oli tyylitellyt reilun sekunnin etumatkan 15 kierrosta ennen ruutulippua ja kaksi edellistä GP:tä nimiinsä vienyt Marquez tyytyi suosiolla kohtaloonsa.

Viimeiset 13 kierrosta merkitsivät kylmäiselle Lorenzolle virheetöntä kunniakujaa kauden viidenteen voittoon.

Lorenzo peittosi Marquezin loppujen lopulta 4,462 sekunnilla.

Rossi ajoi vastaavasti omassa ja ylhäisessä yksinäisyydessään kolmanneksi jatkaen pitkää podiumputkeaan 10,397 sekuntia Lorenzon takana.

– Olin vähän huolissani ennen kisan alkua, mutta se huoli osoittautui turhaksi. Tämä oli erittäin tärkeä voitto koko sarjaa ajatellen. Olen nyt tasapisteissä Valentinon kanssa ja Marquezilla on puolestaan tämän jälkeen vaikeampaa, totesi Lorenzo.

Marquez ja Rossi myönsivät rehdisti, että heillä ei ollut mitään jakoa Lorenzon vauhtiin.

– Maksimilla mentiin, mutta kun takarengas alkoi pudottaa pitoa, en mahtanut enää mitään Jorgelle. Keskityin siinä vaiheessa vain pitämään Valentinon takanani, kertoi Marquez.

– Otin huonon startin kisaan, mutta sain kohtuullisen hyvän rytmin päälle. En ollut kuitenkaan tänään riittävän nopea enkä vahva vastatakseni Jorgen ja Marcin vauhtiin, pudotteli puolestaan Rossi.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Silverstonen radalla, jonne Marquez lähtee 52 takamatkalta Lorenzoon ja Rossiin nähden.

Uusin numero