Lorenzo ja Rossi tyylittelivät Yamahalle kaksoisvoiton Kataloniassa

Kolmosruudusta kuin tykin suusta kärkeen kajauttaneen Lorenzon voitto ei ollut enää missään vaiheessa uhattuna sen jälkeen, kun häntä Hondalla hiillostanut Marc Marquez kaatui kohtalokkaasti kolmannella kierroksella.

Rossi puolestaan teki seitsemännestä ruudusta hänelle tyypillisen nousun leikaten maalilijan 0,885 sekuntia Lorenzon takana.

Voitosta voittoon vakuuttavasti viilettevä Lorenzo nousi enää pisteen päähän Rossista.

– Tänään oli todella kuuma ja se teki kisasta vaikean minulle. Valentinolla on etu tällaisissa olosuhteissa, mutta pystyin pitämään hänet takanani, puhisi urallaan ensimmäisen kerran neljään peräkkäiseen voittoon yltänyt Lorenzo.

– Pyörä oli vähän rauhaton, mutta sain pidettyä keskittymisen kasassa, enkä tehnyt ainuttakaan virhettä, jatkoi Lorenzo.

Rossi oli valmis haastamaan Lorenzon kuusi kierrosta ennen ruutulippua, mutta se jäi sittenkin vain yritykseksi.

– Toivoin ja luulinkin saavuttavani Jorgen, mutta en onnistunut siinä. Pyörä ja sen säädöt olivat tänään tosi hyvät. Samoin vauhti. Kisavauhtimme on samanlainen Jorgen kanssa, mikä näkyy myös MM-pisteissä, Rossi virnisti.

Kolmanneksi Kataloniassa päätyi Marquezin Honda-tallikaveri Dani Pedrosa 19,455 sekuntia Lorenzosta.

Marquezin lisäksi myös moni muu menetti mahdollisuutensa kaatumisiin.

Ducatin Andrea Dovizioso kaatui jo kisan alkuopuolella teknisen vian seurauksena kolmannelta sijalta.

Paalupaikkamies ja lähtökiihdytyksessä yhdeksänneksi tippunut Suzukin Aleix Espargaro meni puolestaan nutulleen neljänneltä sijalta vajaat viisi kierrosta ennen maalin.

Kahden edellisen vuoden mestari Marquez on jäänyt kolmen nollakisan myötä  jo 69 pistettä Rossista.

– Minulla ei ole enää mitään hävittävää, joten pyrin palaamaan takaisin kärkeen hinnalla millä hyvänsä. Tiimini on tehnyt paljon töitä ja pitkää päivää. Olen tietenkin pahoillani, että aiheutin heille taas tällaista. Jatkamme kuitenkin tiukasti työntekoa jo maanantaina täällä ajettavissa testeissä. Mikään ei muutu: voitamme tai häviämme, mutta teemme sen aina yhdessä, muotoili Marquez.

Kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua moottoripyöräurheilun katedraaliksi mainostetussa Hollannin Assenissa.

Uusin numero