Lindgren ja Veräväinen sivuvaunumotocrossin SM-avauksen ykköset

Soolopyörien MX-liigan neljännessä osakilpailussa voittoihin ajoivat naisissa Hanna Mertsalmi, aikuisharrastajissa Miika Latvala ja 125-kuutioisissa Karl-Robert Reinike.

Ylä-Savon Moottorikerho isännöi lauantaina ATV-motocrossin SM-avausta ja sunnuntaina Iisalmen saviradalla olivat sivuvaunut ensimmäisen SM-osakilpailunsa parissa.

Sivuvaunujen parhaista ei ollut epäselvyyttä, kun Espoon Moottorikerhon Roy Lindgren ja Hyvinkään MK:n Jussi Veräväinen ottivat ylivoimaiset erävoitot.

– Meillä oli hyvä päivä, emmekä tehneet käytännössä virheitä. Otimme ykköstilan kummassakin erässä jo startissa ja karkasimme muilta. Rata oli jonkin verran kulunut patille toiseen erään, mutta kyllä tämä on Suomen paras kisarata, Lindgren ja Veräväinen niputtivat tuntemuksensa.

Toiseksi ajoi Orimattilan Toiveen Juha Tuominiemi ja Marko Dammert. Kolmospaikka meni Tuusulan MK:n Pasi Takalolle ja Kari Malmille.

Mertsalmi
taistellen voittoon

24MX MX-liigan neljännen osakilpailun niin sanotun aikuisten päivän naisten MXD-luokan ykkönen oli Padasjoen Moottoriurheilijoiden Hanna Mertsalmi, joka jatkoi edellisessä osakilpailussa alkanutta voittokulkuaan. Mertsalmi otti huonot lähdöt, mutta voitti silti kummatkin erät.

– Huhhuh, nyt täytyy kyllä tehdä jotain starttien kanssa. En tiedä, mitä mahdoin touhuta siellä puomilla. Hävettää. Ajon aikana nousin toiseksi nopeasti, mutta kärkipaikan ottaminen oli työläämpää. Jotenkin varoin, etten vain kaadu. Kaksi voittoa tuli kuitenkin, ja se on tärkeintä, Mertsalmi muistutti.

Toiseksi ajoi molempia eriä johtanut, Hyvinkään MK:n Ria Virtanen. Kolmas oli Kangasalan Moottorikerhon Anu Nummela.

Latvala palautti
normaalin päivärytmin

Aikuisharrastajien MXB-luokassa palattiin yhden osakilpailun tauon jälkeen tuttuun päivärytmiin, kun Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Miika Latvala vei kummatkin erät nimiinsä.

– Ensimmäisen erän starttini ei ollut paras mahdollinen, mutta toisessa pääsin heti kärkeen. Tykkään tästä radasta ja kun ajoni kulki, oli taas nautinto ajaa. Pölyn sitomiseksi järjestäjien oli pakko kastella rataa, ja toisessa erässä täytyikin olla välillä tarkkana liukkauden takia, Latvala kuvaili.

Pieksämäen Moottoripyöräkerhon Samuli Launonen oli kummassakin erässä kakkonen, mikä tiesi samaa sijaa yhteistuloksissa. Kolmas oli Vantaan MK:n Toni Nieminen.

Reinike tasaisin

125-kuutioisten MX125-luokassa nähtiin tiukka taisto parhaista sijoista, kun kärkinelikko ratkoi kummassakin erässä paremmuuttaan.

Isäntäseuran Pekka Nissinen voitti ensimmäisen erän, mutta jäi toisessa neljänneksi. Se tiesi Nissiselle yhteistulosten kakkospaikkaa. Teemu Lahtinen voitti toisen erän, mutta keskeytti avauserän osuttuaan ensimmäisellä kierroksella yhteen Nissisen kanssa ja kaaduttuaan rajusti.

Yhteistulosten voiton vei tasaisella suorituksella Vantaan MK:n Karl-Robert Reinike, joka oli kummassakin erässä toinen.

– Ensimmäinen starttini oli huono ja ajoin kerran ulos radalta, joten jouduin nousemaan sijoja. Toisessa erässä Lahtinen ajoi sen verran kovaa, etten löytänyt ohituspaikkaa. Minulla oli kummassakin erässä jonkinlaiset mahdollisuudet nousta kärkeen, mutta Nissinen ja Lahtinen vain olivat vahvoja, Reinike jakoi kunniaa erävoittajille.

Yhteistuloksissa Reiniken ja Nissisen takana kolmospaikan lunasti kahdesti kolmanneksi ajanut Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen.

24MX MX-liiga jatkuu Rovaniemellä 4. heinäkuuta, jolloin käynnistyy niin sanottu Pohjoisen Kierros. Noin kolmen vuosikymmenen mittaisen kierroksen toinen osakilpailu on samalla MX-liigan kuudes osakilpailu, joka järjestetään Oulun Moottorikerhon toimesta Raahessa 11.-12. heinäkuuta.

MXSV:
1. Lindgren Roy, Veräväinen Jussi, 50 pistettä
2. Tuominiemi Juha, Dammert Marko, 44
3. Takalo Pasi, Malmi Kari, 38
4. Karttiala Timo, Hietala Mika, 38
5. Koppenol Stephan, Hasari Jukka, 31

MXD:
1. Hanna Mertsalmi, 50
2. Ria Virtanen, 44
3. Anu Nummela, 38
4. Elisa Arokoski, 36
5. Maarit Mäkinen, 34

MXB:
1. Miika Latvala, 50
2. Samuli Launonen, 44
3. Toni Nieminen, 34
4. Lassi Torniainen, 30
5. Harri Knif, 30

MX125:
1. Karl-Robert Reinike, 44
2. Pekka Nissinen, 43
3. Roni Kytönen, 40
4. Matias Latvala, 32
5. Tino Linna, 31

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1153016
 

Uusin numero