Lenni Klemetti Red Bull Rookies valintatilaisuuteen

Lenni Klemetti ajamassa Albacetessa PreMoto3 -luokan pyörällä. Kuva Farncisco Fraile Martin

Imatran moottorikerhoa edustava ratamoottoripyöräilijä Lenni Klemetti, 14, on kutsuttu Espanjaan Red Bull MotoGP rookies -sarjan valintatilaisuuteen, joka pidetään 15.-17. lokakuuta.

Suuresta hakijajoukosta tilaisuuteen on valittu noin sata lupaavinta 13-17 -vuotiasta nuorukaista ympäri maailmaa. Red Bull MotoGP rookies -sarjaa ajatetaan MotoGP-kilpailujen yhteydessä KTM:n valmistamilla Moto3 -luokan tehdaskilpureilla. Sarja on suljettu ja siinä kilpailee 24 kuljettajaa, joille Red Bull tarjoaa kilpailukaluston, varusteet ja tiimihenkilökunnan.

Noin puolet sarjan kuljettajista otetaan mukaan valintatilaisuuden perusteella, ja toinen puolisko valitaan tämän vuoden kuljettajien joukosta toiselle kaudelle. Testit kestävät kolme päivää ja kuskeja testataan ajotaitojen lisäksi esimerkiksi toiminnassa tiimin kanssa ja erilaisissa mediatilaisuuksissa.

Red Bull rookiesia pidetään kirkkaimpana näyteikkunana MotoGP:n  Moto3 -luokkaan. Sarjaa on ajettu jo 13 vuotta ja sen kautta on noussut monia maailmanluokan tähtiä, esimerkiksi maailmanmestarit Danny Kent, Jorge Martin, Brad Binder, Joan Mir ja Johan Zarco.

Klemetti ajaa toista kauttaan Motomarket Racing -tiimissä Espanjan mestaruussarjaa 250 -kuutioisten PreMoto3 -luokassa, jossa kalusto on hyvin lähellä Moto3 -pyöriä. Hän on kutsusta innoissaan.

– On todella hieno nähdä, että saavutuksiani arvostetaan ja minut on huomattu maailmalla. Lähden testeihin antamaan kaikkeni, mutta en pety, jos en pääse ensimmäisellä yrittämällä sarjaan. Guadixin rata, jolla testit pidetään, on minulle täysin vieras. En koe sitä kuitenkaan ongelmaksi, sillä opin uudet radat yleensä nopeasti.

Teksti: Teemu Klemetti

Uusin numero