Lauslehdon hyvä vauhti ei tuonut toivottuja tuloksia Sachsenringillä

Supersport-luokan hallitseva mestari Lauslehto on saanut kuluvan kauden edetessä huomata, että numero 1 katteissa ei takaa menestystä, vaan töitä täytyy tehdä kovasti menestyksen eteen.

– Aika-ajosta saavutin kuudennen lähtöruudun viikonlopun molempiin kisoihin. Paalupaikkakuski oli karussa, mutta kakkosruutu jäi vain parin kymmenyksen päähän, Lauslehto selvitti.

Ensimmäisessä kisalähdössä järvenpääläinen kilpakuljettaja kamppaili viiden kuljettajan ryhmässä, jossa kisattiin sijoista 2-6.

– Ajoin kisassa porukan kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Palkintopallille olisi ollut mahdollisuudet, mutta viimeiselle kierrokselle lähtiessä tunsin, että moottoria alkoi ahdistaa. Säästin koneen suuremmilta tuhoilta, kun painoin kytkimen pohjaan ja rullasin radan sivuun.

– Toisessa kisalähdössä tuli paljon tappiota heti alussa. Starttini ei ollut paras mahdollinen ja sen jälkeen jäin pahasti pussiin ekassa mutkassa. Kärkiryhmän kuskit karkasivat ja sain taistella heidän takana loppuun asti. Maalissa seitsemäs sija ei tuloksena tyydyttänyt, Lauslehto jatkoi.

Tatu Lauslehto on nyt Supersport-luokan sarjapisteissä kahdeksantena. Sarjan kansainvälisyydestä kertoo se, että kymmenen kärjen kuljettajat edustavat seitsemää eri kansallisuutta.

IDM-sarja jatkuu Hockenheimin radalla 21.-22. syyskuuta.
 

Uusin numero