Kytönen Motorsportilla onnistunut viikonloppu Torniossa

Päivä aloitettiin normaaliin tapaan aika-ajolla, jossa C/A-luokassa Eliel Lehtinen oli aika-ajon 17. MX2-luokassa Roni Kytönen oli viides sekä Wiljam Malin 14. ja MX1-luokassa Juuso Matikainen kakkonen. C/A-luokassa Eliel Lehtinen ajoi jälleen positiivisen päivän ollen eräsijoilla 14. ja 12., joilla irtosi yhteiskilpailun 13. sija.

MX2-luokassa Roni Kytönen ei onnistunut starteissaan riittävän hyvin. Ensimmäisessä erässä Kytönen lähti tekemään nousua toiseksi viimeiseltä sijalta ja nousi ruutulipulle viidenneksi. Toisessa erässä Husqvarna-kuljettaja onnistui ensimmäistä erää paremmin lähdössä ja lähti tekemään nousua kahdeksannelta sijalta. Nuorukainen ajoi kovaa vauhtia jo kiinni kärkikaksikkoa, kunnes teki ison virheen ja löi rintansa ohjaustankoon. Hän ei kuitenkaan kaatunut tilanteessa, mutta hävisi rutkasti aikaa, kun ajorytmi sekosi ja oli maalissa kolmas. Wiljam Malin ajoi myöskin hienot erät ollen ensimmäisessäkin erässä aivan loppuun asti kymmenentenä, mutta ajautui reilu kierros ennen maalia radalta ulos ja tippui sijalle 13. Toisessa erässä Malin oli hienolla ajolla kahdeksas. Viikonlopun yhteistuloksissa Kytönen oli kolmas ja Malin 11.

MX1-luokassa Juuso Matikainen epäonnistui myös hieman ensimmäisessä lähdössä ja lähti taittamaan matkaa noin porukan puolen välin paikkeilta. Husqvarna-kuljettaja teki kovaa nousua ja ajoi toisena ruutulipulle. Toisen erän lähdön jälkeen kärkeen painui ensimmäisen erän voittanut Erki Kahro ja Matikainen aivan tämän kannoilla. Kahro ajoi melko nopeasti muutaman sekunnin eron Matikaiseen, mutta tämän jälkeen ero pysyi pitkään samana ja Husqvarna-kuljettaja välillä jopa hieman saavutti Kahroa. Lopulta Kahro vei 13 sekunnin erolla erävoiton, Matikainen oli toinen ja Santtu Tiainen kolmas. Sama järjestys oli myös päivän yhteistuloksissa sekä SM-pisteissä.

– Aika-ajossa rata oli vähän turhan nopeassa kunnossa itselle ja ensimmäisessä erässä jäin lähdössä pahasti pussiin. Sitten oli hyvää nousua sieltä ylöspäin, kun taisin lähteä ensimmäisestä kurvista toiseksi viimeisenä. Toisessa erässä vähän parempi startti ja sain ajettua jo kärkikaksikkoa hyvin kiinni, mutta sitten linttasi pelit oikein huolella ja lähti ilmat pihalle. Vaikka en kaatunutkaan, niin rytmi meni täysin sekaisin, Kytönen kertasi päivän jälkeen.

– Parempaan suuntaan meni tänään. Ekassa erässä pakeni lopussa radalta ulos ja hävisin siinä kolme sijaa. Sitten toisessa erässä tuli pieni kaatuminen, niin siinä hävisin kanssa muutaman sijan, Malin kertoi.

– Aika-ajossa oli pitkään siinä pohjat, mutta sitten Kahro vielä pääsi parantamaan. Ekassa erässä huono lähtö ja jouduin tekemään aika paljon hommia, että pääsin nousemaan. Olin aika puhki jo siinä lopussa, mutta kuitenkin kakkonen maalissa. Toisessa erässä oli hyvä lähtö ja yritin haastaakin Kahroa. Ero pysyi pitkään aika pienenä, mutta sitten lopussa se vähän venähti. Ihan tyytyväinen olen päivään kuitenkin, Matikainen kertasi tapahtumia.

Motocrossin SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Karkkilassa ajettavalla kauden neljännellä osakilpailulla.

C/A yhteistulos:

1. Sampo Rainio
2. Kasper Kangasniemi
3. Jere Harju
13Eliel Lehtinen

MX2 Yhteistulos:

1. Valtteri Malin
2. Santeri Kinnunen
3. Roni Kytönen
11. Wiljam Malin

MX1 Yhteistulos:

1. Erki Kahro
2. Juuso Matikainen
3. Santtu Tiainen

MX2 SM-pisteet:

1. Aleksi Kurvinen 115
2. Santeri Kinnunen 104
3. Toni Koskinen 87
5. Roni Kytönen 76

MX1 SM-pisteet:

1. Erki Kahro 144
2. Juuso Matikainen 124
3. Santtu Tiainen 114

 

Uusin numero