KymiRingin rakentamiselle kiitosta Dornalta: ”ulkoasu on upea ja edistyminen ollut hämmästyttävää”

Kuvassa vasemmalta: KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola, FIM:n turvallisuusvastaava Franco Uncini, Dorna Sportsin urheilutoimenjohtaja Carlos Ezpeleta ja Dornan kilpailujohdon vastaava Loris Capirossi. Kuva: MotoGP

Viimeisin tarkastus ennen KymiRingin tulevaa MotoGP-testiä pidettiin maanantaina 1. heinäkuuta. FIM:n turvallisuusvastaava Franco Uncini, Dornan kilpailujohdon vastaava Loris Capirossi ja Dorna Sportsin urheilutoimenjohtaja Carlos Ezpeleta olivat tyytyväisiä turvallisuuskysymyksiin, radan ulkoasuun sekä rakennustöiden edistymiseen aikataulussa.

Vierailu oli myös loistava tilaisuus päättää radan pienistä yksityiskohdista, kuten esimerkiksi FIM:n kanttareiden pituuksista ja paikoista, sekä testeissä käytettävien lippujen, ratahenkilökunnan ja lääkäreiden sijainneista.

Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala ja KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola olivat molemmat tyytyväisiä siihen, kuinka tarkastus suoritettiin.

– Me saimme loistavaa palautetta turvallisuusalan ammattilaisilta ja aiomme rakentaa KymiRingistä yhden maailman parhaimmista radoista, Nevala toteaa.

Uncini, joka vastaa ratojen luokituksista, uskoo, että rata on turvallinen ja tulee täyttämään kaikki nykyiset vaatimukset. Capirossi oli myös tyytyväinen radan suunniteluun. Hän sanoi, että se tulee olemaan haastava kuljettajille, ajettuaan muutaman nopean kierroksen autolla.

– Radan ulkoasu on upea ja edistyminen on ollut hämmästyttävää. Kaikki näyttää tapahtuvan aikataulussa, joten odottamme jo innolla, kun MotoGP-pyörät nähdään ensimmäistä kertaa KymiRingillä, Ezpeleta iloitsee.

Teksti: MotoGP & Moottoriurheilu.tv

Uusin numero