Kuparinen hienosti viides Aragonissa

Kuparinen on kolmen osakilpailun jälkeen sarjassa kahdeksantena pistein 20. CEV-sarjassa jaetaan erikseen pisteitä myös yksityiskuljettajille ja siinä kategoriassa Motomarket Racing-tiimin kuljettaja pitää komeasti kärkisijaa lukemin 50.

Kuparisen tavoin BMW:llä kilpaileva Niko Mäkinen on yksityiskuljettajien "Privateers"-sarjassa puolestaan seitsemällä pisteellä sijalla 17. Mäkinen ajoi Aragonissa eräsijat 19 ja 18.

Kuparisen matkanteko päättyi ensimmäisessä kisassa kaatumiseen kuudennella kierroksella. Pyörän moottori sai kaadossa siksi pahasti siipeensä, että se onnistuttiin saamaan uudelleen käyntiin vain minuutin verran ennen toisen erän alkua.

Kuparinen otti jälkimmäiseen erään terävän startin ja jatkoi tyylikkäästi loppuun asti. Hän hävisi 15 kierroksen kisassa Kawasakilla voittoon viilettäneelle yhdysvaltalaiselle Kenny Noyesille 45,676 sekuntia. Mäkisen ero kärkeen oli 1.45,428.

Myös MotoGP-sarjasta kokemusta omaava Noyes oli pitelemätön Aragonissa, jossa hän voitti paalupaikalta molemmat kilpailut. Kuparinen oli lauantain aika-ajossa 13:s ja Mäkinen 26:s.

Suomalaistalli Ajo Motorsportin SIC-Ajo -tiimin malesialaiset KTM-kuljettajat Adam Norrodin ja Hafiza Rofa päätyivät Moto3-luokassa sijoille 21 ja 23. Norrodin jäi kärjestä 38,957 ja Rofa 42,892 sekuntia.

Voittoon ajoi sarjan hallitseva mestari, ranskalainen Honda-kuljettaja Fabio Quartararo. Hän kukisti Hondalla kisaavan espanjalaisen Jorge Navarron 29 tuhannesosalla.

Espanjalaisen Maria Herraran tiimikaverina ajava Quartararo johtaa sarjaa pistein 95. Ne ovat kertyneet kolmesta voitosta ja yhdestä kakkossijasta.

CEV-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 22. kesäkuuta Barcelonassa.