Kulissien takana Le Mansissa

Casey Stoner oli pettynyt suoritukseensa Le Mansissa. Aussi kesti MotoGP-luokan kisassa kumi puoli alaspäin vain kolme kierrosta. Etunen lipsahti Ducatin alta ja matka tyssäsi siihen. Stoner valitteli menettäneensä otteen pyörän keulaan ja arvaili syyksi hitaampia kuskeja.
–Pyörä tuntui mahtavalta koko viikonlopun, mutta kisassa keula tuntui kevyeltä. Kenties syy on se, että kun joudun ajamaan hitaampien takana, en saa tarpeeksi painetta etuselle, Stoner sanaili varikolla kisan jälkeen.
Mikäli Stoner mielii mukaan mestaruuskamppailuun, on kaverin terästäydyttävä, sillä hän on nähnyt ruutulipun vain kerran alkukauden kolmessa kisassa.

Paalupaikalta Le Mansin kisaan startannut Valentino Rossi ei mahtanut tiimikaverilleen sunnuntain kisassa mitään. Jorge Lorenzo seuraili tohtoria muutaman kierroksen ja täräytti sitten ohi. Rossi yritti pyristellä kyydissä, mutta huomasi sen sittemmin liian kylmäksi.
–Tiesin lähtiessäni kisaan, että meiltä puuttui hieman vauhtia verrattuna Lorenzoon. Odottamattomat ongelmat ilmenivät pidon puutteena mutkista kiihdytettäessä. Onnea vaan kaverille, hän oli todella vahva tänään, sanaili mestari lehdistötilaisuudessa kisan jälkeen.

Toinen perättäinen voitto sai Jorge Lorenzon leijumaan ilmassa. Espanjalaisen ensimmäinen tupla tuli helpolla.
–Olen niin onnellinen tästä voitosta, sillä se on urani ensimmäinen voittoputki MotoGP-luokassa. Sain hyvän startin ja pääsi helpolla Pedrosasta ohi. Rossin kanssa olikin sitten vaikeampaa, sillä tiimikaveri jarrutti aina myöhään. Olin kärsivällinen ja se auttoi. Yllätyksekseni olin lopussa noinkin paljon Valea nopeampi, kertasi Lorenzo.

Suzuki-tallin kakkoskuljettaja Alvaro Bautista lipsahti nurin samassa mutkassa Mika Kallion kanssa. Lippa ei ollut paha, mutta espanjalaisen kisan alusviikolla katkennut solisluu otti nokkiinsa ja esti kaverin kisaamisen. Kuskin epäonni soi tiimin mekaanikkona toimivalle Eki Siukolalle, kuvassa vasemmalla, vapaapäivän.

Mika Kallion valitettava lipsahdus romutti ajopelin pahasti. Tässä Pramac-tiimin mekaanikot karsivat rusinasta ehjiä osia.

Mika Kallion tiimikaverin veli Pol Espargaro otti Le Mansissa kauden toisen voittonsa tiukan kamppailun jälkeen. Valtaosan 125-kuutioisten kisasta maanmiehensä Nicolas Terolin kanssa kahinoinut espanjalainen oli lopulta sekunnin verran Terolia nopeampi. Kaverusten voittokamppailu oli päivän parasta antia.

Ajo Motorsportin Aki Ajo evästi tiiminsä ykköspilotin kisaan hyvillä neuvoilla. Neljännestä ruudusta startannut espanjalainen kipusi lopulta kolmanneksi viimeisen kierroksen mahtisuorituksella. Olkapäävamman hidastaman nuorukaisen temppu on hatunnoston arvoinen. Samaan ei kyennyt Aspar-tiimin pomo Jorge Martinez, sillä Ajon suojatti kepitti Martinezin kuskin viimeisessä mutkassa.

Le Mansin kolmas voittaja, uuden Moto2-luokan ykkönen Toni Elias saalisti Ranskasta myös kauden toisen voittonsa. Edellisen osakilpailun Jerezissä voittanut ranskalainen saa kuitenkin kiittää voitostaan pahimpien kilpakumppaniensa kaatumisia. Toisaalta myös Elias kärsi lipasta, sillä tiimin mekaanikot joutuivat koville miehen kaadettua Moriwakinsa aika-ajossa.
–Kaverit teki mahtavaa työtä parsiessaan pyörän ajokuntoon lipan jäljiltä. Kerkesin radalle ja kellotin seitsemänteen ruutuun. Ilman hyvää starttipaikkaa voitto olisi jäänyt haaveeksi, hehkutti voittaja pressissä kisan jälkeen.

Uusin numero