Kotijoukkue juhli Kuusankoskella speedwayn SM-liigan mestaruutta

Ennakkoasetelmat olivat selvät, kotijoukkue tarvitsi ottelusta vähintään kakkossijan ottaakseen mestaruuden. Ainoa haastaja kultajahdissa oli Seinäjoen Kotkat, joille pelkkä voitto ei olisi riittänyt, vaan samalla Keittiöpisteen olisi pitänyt jäädä ottelussa kolmanneksi.

Illan aikana nähtiin useita hienoja ohituksia ja kaksinkamppailuita, joissa useimmassa oli mukana SM-liigan pistekuninkuuden napannut Kalle Katajisto. Myös Juha Hautamäki esitti parastaan pitäen omalla panoksellaan Kotkat vahvasti kiinni ottelun voittotaistelussa.

Kotijoukkue Keittiöpisteen paras pistemies oli tänään Tero Aarnio 13 pisteellään. Myös Timo Lahti onnistui hyvin viime viikon pahasta kaatumisestaan huolimatta.

Kun joukkueilla oli ottelussa enää kaksi erää jäljellä kullakin, johti Kotkat Keittiöpistettä yhdellä pisteellä 26-25. Kolmantena ollut Sand Blowers oli jo viisi pistettä Keittiöpistettä perässä, mutta teoriassa kaikki oli vielä mestaruuden suhteen auki.

Kuten aiemmin on kaudella nähty, on speedwayssa kaikki mahdollista, mutta tällä kertaa kultamitalin osoite varmistui Keittiöpisteelle jo ennen kauden viimeistä erää. Sen sinetiksi Aarnio ohitti Kotkien Mika Lopin juuri ennen erän 17 ruutulippua.

Keittiöpisteen joukkueenjohtaja Jorma Mäkikunnas oli suojatteihinsa tyytyväinen. Kymmenen vuotta sitten joukkueenjohtajana aloittanut Mäkikunnas otti mestaruuden kiitollisena vastaan, sillä kausi on ollut pitkä ja erittäin tapahtumarikas.

Tulokset:
1. Keittiöpiste, Kuusankoski 35: Tero Aarnio 13, Timo Lahti 11, Teemu Lahti 6, Marko Hyyryläinen 5
2. Kotkat, Seinäjoki 31: Juha Hautamäki 11, Mika Loppi 9, Joni Keskinen 8, Markku Autio 3
3. Sand Blowers, Hyvinkää 28: Niko Siltaniemi 13, Jari Mäkinen 8, Aki-Pekka Mustonen 4, Jesse Mustonen 3
4. Haukat, Lahti 19: Kalle Katajisto 15, Jarkko Kunnaskari 2, Jiri Nieminen 1, Vili Mattila 1
 
SM-liigan lopputilanne:
1. Keittiöpiste     8-286-35
2. Kotkat            8-248-33
3. Sand Blowers  8-185-26
4. Haukat            8-164-17

Uusin numero