Korpiaho hurjana: tunnin välein road racingin ja rallisprintin SM-osakilpailut

Erkka Korpiaho (kuva: Janne Huhtala)

Road racingin 15-kertainen Suomen mestari Erkka Korpiaho tekee sunnuntaina historiaa kilpailemalla sekä Rallisprintin että ratamoottoripyöräilyn SM-osakilpailuissa. Väliä kisoilla on vain tunti ja 20 kilometriä.

Ratamoottoripyöräilyn SM-kauden avausosakilpailussa nähdään Superbike-luokassa mukana Erkka Korpiaho, joka tekee paluun radalle neljän tai viiden lopettamispäätöksen jälkeen. Edellinen lopettamispäätös piti vuoden 2012 syksystä tähän viikonloppuun.
– Kun ei kukaan ole tota Bemaria ostanut, niin pidetään tällainen tuote-esittely sitten radalla, naureskelee Korpiaho.

Erkka Korpiaho ja BMW S1000RR Superbike.
Marttilalainen ei paljoa ehtinyt harjoitella ennen SM-avausta.
– Perjantaina ajoin kymmenen kierrosta ja aika-ajossa kuusi, eli tämän päivän kisassa kauden ajetut kilometrit tuplaantuivat, ynnäili Korpiaho ajettuaan lauantain Superbike-kisan kolmoseksi.
Vaikkei ajotauko juuri vauhdissa näkynyt, niin se sentään tuntui.
– Kädet hävisivät viiden kierroksen jälkeen. Johtui varmaan siitä, etten ole yli viittä kierrosta kerrallaan radalla ajanut kuuteen vuoteen.

Ennen kilpailua Korpiaho virnuili tuttuun tyyliinsä varikkoboxissa.
– On tää surkeeta, ajohaalarikin on homeessa ajotauon jälkeen. Saappaat oli niin huonossa hapessa että piti hankkia uudet, ja ne hiertää rakkoja jalkoihin.

Mikä sitten sai Erkka Korpiahon jälleen kerran palaamaan radalle näin monen vuoden tauon jälkeen?
– Kun puolitoista viikkoa sitten ilmoittauduin Kauhajoen SM-rallisprinttiin, niin huomasin että samana päivänähän ajetaan Botnialla road racingia. Katsoin kartasta, että Kauhajoki ja Botniaring ovat niin lähellä toisiaan, että Kauhajoelta on sprintin jälkeen mahdollisuus ehtiä Botniaringille ja samalla on mahdollisuus tehdä historiaa osallistumalla molempiin. En tiedä onko kukaan ennen tehnyt tällaista.

Botniaringillä launtaina kolmanneksi ajanut Korpiaho panostaa tosissaan rallisprinttiin.
– Kauhajoella ajan Timo Malavan lähes 600-hevosvoimaista Mitsu Evo Ysiä. Olen vain pari pistettä SM-kärjestä jäljessä, joten tosissaan sinne on lähdettävä painamaan. Malavan Mitsun ohjaamossa on vipuja kuin lentokoneen ohjaamossa. Kunhan tällä kertaa muistan kääntää ne oikeisiin asentoihin, niin auton puolesta pitäisi ehtiä kärjen tahtiin.

Superbike-luokan lauantain kisalähdön voittoon ajoi Erno Kostamo ja täräytti samalla Botniaringin uudeksi rataennätykseksi 1.05.6 alittaen yli sekunnilla vanhan ennätyksen (1.06.8)

Lauantain voittajan Erno Kostamon tyylinäyte.
Kisan kärkikolmikko Jani Rättö (2.), Erkka Korpiaho (3.) ja Erno Kostamo (1.)

Uusin numero