Kokenut Kallio debytoi paineitta Superbike-luokassa: ”Minulla ei ole Mugellossa mitään hävittävää”

Kyse on kokeneelle suomalaiskuljettajalle keikkakisasta. MM-pisteissä neljäntenä olevan Kallion pääpaino on ja pysyy Moto2-luokassa.

– Pyörä on minulle vielä uusi, mutta tunnen radan ja näen sijoituksen viiden joukossa relistisena sunnuntain molemmissa kilpailuissa. Sekin etu tässä on puolella, että minulla ei ole mitään hävittää kertaluonteisessa kisassa. Eli jos siihen tarjoutuu tilaisuus, niin podiumsijoituskaan ei ole mahdottomuus, toteaa Kallio.

Kallio ajaa Italian sarjan päätösosakilpailun Team Thevent BMW HP4-tiimissä, jossa hän korvaa ranskalaisen Sebastien Gimbertin. Gimbert kisaa samoihin aikoihin kotiyleisönsä edessä Le Mansin 24-tunnin kisassa.

Kallio teki BMW-tiimiin
suuren vaikutuksen testeissä

Team Theventin taustalta löytyy Kalliolle varsin tuttu mies, eli hänen Moto2-luokan työnantajansa Marc VDS Racingin tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

– Mika teki meihin suuren vaikutuksen ajaessaan BMW:llä yhden päivän testin Nogaron radalla Ranskassa. Hän omaksui pyörän ja Michelinin renkaat välittömästi ja tiimi oli myös vaikuttunut saamastaan tarkasta palautteesta. Lisäksi Mika ajoi Nogarossa rataennätyksen jo muutaman tunnin kuluttua. Emme ole asettaneet hänelle mitään tavoitteita Mugelloon, mutta en epäile yhtään mahdollisuuksia sijoittumisesta viiden nopeimman joukkoon, sanoo Bartholemy.

Kallio odottaa innolla uutta haastettaan, joka on räätälöity palvelemaan lähinnä Micheliniä.

– Michelinin renkaat tekivät minuun todellakin suuren vaikutuksen Nogarossa. Ne olivat täysin eri tasolla mihinkään aiempaan kokemaani verrattuna. Tarvitsen toki vielä aikaa saadakseni kaiken mahdollisen irti pyörästä ja renkaista. Siihen minulle tarjoutuu Mugellossa tilaisuus harjoitusten ja aika-ajon myötä, muistuttaa Kallio kylmän rauhallisena.

Omalle työmaalleen Kallio pelaa reilun viikon kuluttua. MotoGP-sarjan kauden viidenneksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan silloin Aragonin radalla Espanjassa.

Uusin numero