Kinnari ja Klemola kauden viimeiset MX-liigamestarit

Turun Seudun Moottoriurheilijoiden isännöimä sunnuntai sujui niin sanottujen aikuisten luokkien osakilpailun merkeissä.

Teemu Kinnari otti MXJ-luokan ja Sami Klemola MXB-luokan liigamestaruuden. Sami Naukkarinen oli varmistanut MX125-luokan mestaruuden jo aiemmin.

Hyvinkään Moottorikerhon Kinnarilla oli tuntuva etumatka sarjassa ennen päätösosakilpailun kahta kilpaerää. Kinnari oli sunnuntaina MXJ-luokan yhteistulosten kakkonen ja jo ensimmäisen erän kolmospaikka varmisti hänelle liigamestaruuden.

– Tuntuu tietenkin hyvältä, mutta kieltämättä kausi on ollut pitkä. Olen ajanut jo varmaan 20 kilpailua kesän aikana. Arvostan liigamestaruutta, mutta pystyin ajamaan tänään paineetta. Viikon päästä minulla on mahdollisuus ottaa arvostetumman sarjan, eli junioreiden Suomen Cupin pronssi. Mestaruuskin on vielä mahdollinen, Kinnari kertoi.

MXJ-luokan ykkönen Raumalla oli kummatkin erät voittanut Topi Merinen, joka kunnostautui jälleen kerran starteissa viemällä kummatkin nimiinsä. Kouvolan Motocrossin kuljettaja ei ole ajanut koko liigaa, joten hän oli loppupisteissä kymmenes. Kolmanneksi Raumalla ajoi Vantaan MK:n Nico Nordblom.

MXJ:n liigassa hopeaa otti Espoon MK:n Tino Linna ja pronssia Kainuun MK:n Ville Reuter.

125-kuutioisten MX125-luokan päätös oli houkutellut useammankin SM-sarjan kuljettajan vierailulle ”outoon” luokkaan ja pyöräkokoon. Historianhavinaa koettiin siinä mielessä, että jo SM-uraansa vuosia jäähdytellyt, 125-luokan kausien 2002 ja 2003 Suomen mestari Niko Kalatie kävi nappaamassa osakilpailuvoiton.

Karkkilan MK:n miehen perässä kakkoseksi ajoi liigamestari, Akaan MK:n Sami Naukkarinen. Kolmas oli niin ikään SM-sarjasta vieraillut, Rauman Seudun MK:n Eetu Kuusisto.

– Oli kiva ajaa taas kisaa ”piikkisellä”. Kokeilin sitä jo viime viikonloppuna veteraanien Suomen Cupissa ja täällä ajoni meni kummassakin erässä tasavahvan mukavasti. Ei tämä nyt ollut tietenkään vauhdillisesti verrattavissa vuosikymmenen takaiseen SM:iin, mutta kivaa oli. Ensimmäisen erän kaatumisen jälkeen en saanut jätkiä enää kiinni, mutta toinen erä meni hienosti, kolmanneksi ja ensimmäiseksi erissä ajanut Kalatie kuvaili.

Naukkarisen perässä MX125-luokan liigahopeaa ajoi Kuopion MK:n Niko Huuskonen. Pronssille nousi Keski-Suomen MK:n Anton Kuivalainen, joka ohitti kolme viimeistä osakilpailua loukkaantumisen takia sivussa olleen Vantaan MK:n Teemu Lahtisen jättäen tämän neljänneksi.

Aikuisharrastajien MXB-luokan mestaruustaisto vesittyi heti aamulla, kun selvisi, että sarjassa toisena ollut Turun Moottorikerhon Jere Lipponen ei päässyt osallistumaan päätökseen. Näin Karkkilan MK:n Sami Klemola varmisti tittelin jo ennen ajoja.

Klemola oli kuitenkin mestaruutensa arvoinen, sillä hän voitti kummatkin erät Raumalla. Enduropoluilla normaalisti viihtyvä Turun Moottorikerhon Niko Aitta ajoi toiseksi ja Tuusulan MK:n Riku Kunnari kolmanneksi.

– Kanssakilpailija ajatti minut ensimmäisessä startissa ”ulos” avausmutkassa ja toisessa puolestaan vedin itse hieman leveäksi. Ensimmäisessä erässä piti ohittaa paljon ja toisessa puolestaan Juho Flinck painosti minua koko ajan vain muutaman sekunnin päässä. Koko kauteni oli hyvä. Alku meni loistavasti, kesällä oli heikompia tuloksia, mutta lopussa taas voittoja, Klemola jutteli.

MXB-luokan liigan hopea meni Lipposelle ja pronssi Kunnarille.

Liigan ulkopuolisena luokkana Raumalla ajettiin alle 15-vuotiaiden avoin MXC-luokka, johon saivat osallistua kaikkien kolmen luokkaportaan kuljettajat. Ylivoimaiseksi ykköseksi ajoi Rauman Seudun MK:n Robin Ulvinen. Toinen oli Hyvinkään MK:n Wiljam Malin ja kolmas Orimattilan MK:n Nestori Tolvanen.

MX-liigan palkintojenjakogaala järjestetään kansainvälisen supercrosskilpailun yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 22. marraskuuta.

MXJ-luokka:
1. Topi Merinen, KMC, Honda, 50 pistettä
2. Teemu Kinnari, HyMK, Honda, 40
3. Nico Nordblom, VMK, KTM, 36

MXJ-loppupisteet:
1. Kinnari, 294
2. Tino Linna, EMK, KTM, 249
3. Ville Reuter, KaMK, Kawasaki, 219
4. Jesse Karlsson, TuMK, KTM, 201
5. Antti Ahtila, HyMK, KTM, 195

MX125-luokka:
1. Niko Kalatie, KarkMK, KTM, 45
2. Sami Naukkarinen, AMK, Yamaha, 45
3. Eetu Kuusisto, RasMK, KTM, 44

MX125-loppupisteet:
1. Naukkarinen, 340
2. Niko Huuskonen, KMK, KTM, 270
3. Anton Kuivalainen, K-SMK, Yamaha, 191
4. Teemu Lahtinen, VMK, Husqvarna, 185
5. Marko Vihriä, TMK, Yamaha, 180

MXB-luokka:
1. Sami Klemola, KarkMK, KTM, 50
2. Niko Aitta, TMK, KTM, 40
3. Riku Kunnari, TuMK, KTM, 38

MXB-loppupisteet:
1. Klemola, 312
2. Jere Lipponen, TMK, Kawasaki, 229
3. Kunnari, 185
4. Jere Lehtiö, HyMK, Honda, 175
5. Rogert Room, Viro, Suzuki, 162

MXC-avoin-luokka:
1. Robin Ulvinen, RasMK, KTM, 50
2. Wiljam Malin, HyMK, KTM, 42
3. Nestori Tolvanen, OriMK, KTM, 34

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1072853

MX-liigan loppupisteet:
www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp
 

Uusin numero