Keskiluokan nakuvertailu MP Maailmassa: ”Yksikään Z ei ole koskaan ollut parempi”


Tällä viikolla ilmestyneen MP Maailman suurena vertailuna on keskikoon nakupyörien kova viisikko. Kawasakin Z900 saa iskutilavuudeltaan suurimmalla moottorilla etumatkan, jota se ei luovuta vertailun aikana muille. Miten pärjäävät luokan kestosuosikit Triumph Street Triple ja Yamaha MT-09?

Nakupyöränvertailuun mahtuu kolme kolmisylinteristä ja kaksi nelisylinteristä mallia. Kawasaki Z900, MV Agusta Brutale 800, Suzuki GSX-S750, Triumph Street Triple S ja Yamaha MT-09 ovat teknisten tietojen perusteella tasavahva joukko. Tehohaarukka alkaa Triumph Street Triplen 113 hevosvoimasta ja toista ääripäätä edustaa Kawasaki Z900:n 125 hevosvoimaa. MV Agustan hinta kipuaa yli 17 000 euron, mutta koko muu nelikko asettuu 12 000 euron hintaluokkaan.

Askeettisissa nakupyörissä suorituskyky on tärkeässä roolissa, mutta pisteitä jaetaan myös alustasta, päivittäiskäytön ominaisuuksista, turvallisuudesta ja käyttökuluista.

Mikä kiihtyy parhaiten? Mikä loistaa ajo-ominaisuuksillaan ja mikä puolestaan on mukavin? Mikä taas vaatii kuljettajaltaan eniten? Nämä ja paljon muuta selviää kun luet vertailun uudesta MP Maailmasta.

Uusin numero