Kawasaki ZX-10R:ssä 1100-kuutioinen 2-tahtimoottori

Kaksitahtisiin erikoistunut Steve Rothwell on päättänyt rakentaa kertakaikkisen vauhdikkaan pyörän, jossa tietysti on kaksitahtinen moottori.

– Nykyajan nelitahtimoottorit ovat luonteeltaan aivan liian tylsiä, Steve Rothwell miettii. Hän on ehdottomasti sitä mieltä, että kaksitahtisen teho/painosuhde on lyömätön.

Siksi Steven on rakentanut TSS 1100 GP-pyörän eli kolmesylinterisen Kawasakin. Moottorikonstruktio on tuttu Kawasakin legendaarisista 70-luvun KH-moottoreista.

– Olemme kuulleet jo liian paljon juttuja vanhoista rähjäisistä TZ750 Yamahoista ja meidän mielestä jonkun oli jo korkea aika tehdä joku hullunhauska kaksitahtiviritelmä, Steve toteaa.

Teoriassa idea on varsin yksinkertainen. Kolme 366-kuutioista sylinteriä, tavoitteena 250 hevosvoimaa 9500 kierroksella ja noin 200 Newtonmetriä vääntöä. Ja moottorin pitää tietysti olla 25 kiloa alkuperäistä kevyempi!

Jos olet kiinnostunut todella erikoisesta pyörästä ja haluat laitteen jollaista naapurilta ei takuulla löydy, niin siirry alla olevasta linkistä The Two-stroke Shopin sivuille. Hintaa pyörälle ei valitettavasti vielä ole määritelty.

Mitä mieltä olet tästä kaksitahtiprojektista? Onko kaksitahtisilla tulevaisuutta? Kommentoi ja keskustele aiheesta!

Uusin numero