Kauden viides kaksoisvoitto sinetöi Ajon Moto2-tiimin maailmanmestaruuden

Remy Gardner , Aki Ajo, Raul Fernandez Moto2 race, Aragon MotoGP, 12 September 2021

Raul Fernandezin voitto ja tiimikaveri Remy Gardnerin kakkossija tänään Aragonissa nostivat Red Bull KTM Ajon Moto2-tiimien maailmanmestariksi.

Moto2-luokan tiimien välinen maailmanmestaruus ratkesi tänä vuonna ennätysmäisen aikaisin, sillä MotoGP-sarjan kilpailukalenterissa on nyt ajetun Aragonin osakilpailun jälkeen vielä viisi kilpailuviikonloppua jäljellä.

Red Bull KTM Ajon kausi on tähän mennessä erittäin onnistunut. Plakkarissa on nyt viisi kaksoisvoittoa ja Fernandez ja Gardner ovat vieneet Moto2-luokan voiton yhteensä peräti yhdeksän kertaa tällä kaudella. 

Raul Fernandez, Moto2 race, Aragon MotoGP, 12 September 2021

Kolmannesta ruudusta kisaan startannut Fernandez nousi heti lähdössä kakkoseksi. Kierroksella neljä hän nousi ohituksella ykköseksi pitäen paikkansa maaliin asti. Voitto oli Fernandezille makea siksikin, että hän kävi pienessä leikkauksessa vain viikko sitten eikä ajokunnosta ollut täyttä varmuutta viikonlopun alkaessa. Kakkosruudusta startannut Remy Gardner ajoi loistavan kisan, vaikka tiimikaveri hänet ohittikin. Tuloksena siis kakkosija, joka oli Gardnerille kauden kuudes podiumsijoitus. Gardner johtaa kuljettajien MM-sarjaa 251 pisteellään ja Fernandez on kakkosena 212 pisteellä.

-Aragon on vaikea rata, ja siksi kakkossija tuntuu voitolta. Otetaan kisa kerrallaan, vielä on kaudesta monta kilpailua jäljellä, toppuutteli Remy Gardner vaikka johtaakin MM-pisteissä selvästi. Gardner sanoi myös olevansa ylpeä ollessaan osa tiimiä, joka yltää tällaisiin suorituksiin. 

Raul Fernandez, Moto2 race, Aragon MotoGP, 12 September 2021

-Viimeisillä kierroksilla oli kovat tuskat kädessä, joka leikattiin viikko sitten. En ollut edes varma olenko ajokuntoinen saapuessani tänne Aragoniin, totesi puolestaan Raul Fernandez

Tiimipäällikkö Aki Ajo kiitteli vuolaasti niin kuljettajia, tiimiä ja kaikkia sen työntekijöitä, kuin myös KTM:ää ja yhteistyökumppaneita. Ajo vakuutti, että tittelien ajattelemisen sijaan tiimissä on pääpaino pitkäjänteisellä työllä ja jatkuvalla kehittymisellä. Se näyttää tosin johtavan niihin titteleihin, vaikkei niitä etukäteen mietittäisikään.

Aragon, Moto2-kilpailun tulokset
1. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 39:49.990
2. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) +5.408

3. Augusto Fernandez (Kalex) +6.824

4. Jorge Navarro (Boscoscuro) +7.051

5. Aron Canet (Boscoscuro) +10.695

Moto2, kuljettajien MM-pistetilanne
1. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) 251 p
2. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 212 p

3. Marco Bezzecchi (Kalex) 179 p

4. Sam Lowes (Kalex) 127 p

5. Augusto Fernandez (Kalex) 108 p

Moto2, tiimien MM-pistetilanne
1. Red Bull KTM Ajo 463 p

2. Elf Marc VDS Racing Team 235 p

3. Sky Racing Team VR46 226 p

4. Idemitsu Honda Team Asia 130 p

5. Kipin Energy Aspar Team 126 p

Uusin numero