Kärkkäinen voittoon enduron EM-osakilpailussa Ruotsissa

Poikkeuksellisesti Ruotsissa kilpailu alkoi jo MM-kisojen tyyliin perjantaina prologilla, jossa ajetut ajat lisättiin lauantain tuloksiin. Kärkkäinen kellotti prologille hieman alle neljän sekunnin pohja-ajan, joka oli hyvä alku kilpailulle. Lauantain ja sunnuntain kilpailureitti sisälsi yhden crossitestin sekä kaksi endurotestiä. Crossitesti ajettiin lähellä Skövden keskustaa laskettelurinteessä. Kahdella endurotestillä oli lyhyet metsäpätkät, mutta muuten käytännössä vain peltoa. Alkuun vaikuttikin, että onko edessä liian helppo kilpailu, kun tiedossa oli, ettei siirtymilläkään ole mitään vaikeaa. Pätkät kuitenkin kuluivat yllättävän paljon kisan aikana todella kuivan ja pölyisen maan takia, joten kilpailun edetessä ajolinjoihin oli todella kiinnitettävä huomiota.

Lauantaina aamusta pätkien ollessa vielä melko tasaisia käytiin naisten luokan kärjessä tiukkaa sekuntitaistoa kärkipaikasta. Kun pätkät alkoivat kulua, sai Kärkkäinen ajettua hyvän eron muihin ja voitti päivän noin 51 sekunnin turvin.

– Aamusta ajamiseni oli kankeaa ja olin todella jännittynyt. Iltapäivällä pätkille oli tullut enemmän uria ja patteja ja se tuntui sopivan itselleni paremmin. Iltapäivällä alkanut vesisadekaan ei haitannut ja teki jopa hyvää viimeiselle pätkälle.

Kilpailu oli reilusta voittomarginaalista huolimatta haastava Kärkkäiselle. Kuva: Tarja Kärkkäinen

Sunnuntaina aamu alkoi samaan tapaan kuin lauantainakin ja Kärkkäinen ajoi tiukkaa kisaa Australiassa asuvan ruotsalaisen Emelie Karlssonin kanssa.

– Yritin lähteä ajamaan rennommin aamulla, mutta jännitin taas kilpailua. Tiesin jo ennalta, että kilpailu tulisi olemaan tiukkaa juuri Emelien kanssa, mikä toisaalta oli todella kivaa! Hän oli kuitenkin kaatunut toisen kierroksen crossitestillä melko pahasti, jonka jälkeen ero välillämme kasvoi sen verran, että pystyin loppupäivän ajamaan paljon rennommin.

Maaliin Kärkkäinen tuli hieman reilun minuutin erolla, joka tarkoitti samalla viikonlopun kokonaiskilpailun voittoa. Sarjaa Kärkkäinen johtaa nyt 29 pisteen turvin ennen tasapisteissä olevia Ruotsin Hanna Berzeliusta sekä Hollanin Nina Klinkiä. Jäljellä on enää yksi osakilpailu Puolassa 14.-16.syyskuuta.

 

Uusin numero