Kärkkäinen, Mertsalmi ja Virtanen muodostavat naisten crossiliigan mitalikolmikon

Kilpailu oli jälleen yhdistetty veteraani V55-luokan kanssa. Aamun harjoitusten ja aika-ajojen tulokset jäivät hiekan epäselväksi ajanoton sähköngelmien takia.

Harjoitukset ja aika-ajo ajetaan yhteen pötköön, joten ongelmaa ei saatu korjattua ensimmäisen setin aikana.

Kierroksiin tuli välillä kahden kierroksen yhteisaika ja Ria Virtanen sai yhteensä viidestä ajetusta aika-ajokierroksesta vain yhden virallisen ja oikean ajan. Sillä hän oli kuitenkin kahdeksanneksi nopein koko porukasta, vaikka se ihan paras aika ollutkaan.

Korjaustoimien takia seuraavien ryhmien harjoitukset viivästyivät aamusta 15 minuuttia.

Ensimmäisessä erässä lähtö oli siisti ja koko porukka pääsi hyvin matkaan.

Ensimmäisen kierroksen lopussa naisten kärkikolmikko oli asettunut hyvin peräkkäin ja kärkiveteraanien jälkeen sijoille 6. Sanna Kärkkäinen, 7. Marita Nyqvist ja 8. Virtanen. Hanna Mertsalmi sai huonomman lähdön ollen tässä kohtaa erää vasta 17:s

Erän vanhetessa kilpailu tuntui vain kiristyvän naiskolmikon ohitellessa veteraaneja ja Mertsalmi teki myös vakaata nousua ylöspäin.

Maaliin tullessa naisten erot kärkikolmikon välillä olivat harvinaisen pienet, joten kisa säilytti hyvin jännnityksensä. Kaikki ajoivat vakaata ajoa ilman virheitä ja järjestys säilyi samana maaliin asti.

Toisen erän lähtö oli samansuuntainen, mutta Mertsalmi pääsi vähän paremmin matkaan.

Kärjen järjestys oli identtinen ensimmäisen erän kanssa, mutta tällä kertaa Kärkkäinen ja Nyqvist pääsivät selkeästi karkuun.

Virtanen ajoi omaa ajoaan kolmantena, mutta tällä kertaa joutui kirittämään kärjen vauhdin sijaan säilyttääkseen kolmannen paikkansa, koska Mertsalmi ajoi viimeiset kolme kierrosta sen verran lähietäisyydellä, että kolmannesta paikasta käytiin lopulta tiukka taistelu. Virtanen oli kuitenkin maalissa kolmantea pari metriä ennen Mertsalmea.

Kauden mitalitrio on jo selvillä, koska sarjassa neljäntenä olevalla ei ole enää edes teoriassa mahdollisuutta kolmen joukkoon piste-eron ollessa niin suuri.

Kärjen mitalien väri varmistuu vasta viimeisessä kilpailussa, koska liigassa lasketaan mukaan kaikki pisteet.

Sarjatilanne ennen Heinolassa 13. syyskuuta ajettavaa kauden viimeistä osakilpailua:
1. Sanna Kärkkäinen Y-SMK 247 pistettä
2. Hanna Mertsalmi PadMU 206
3. Ria Virtanen HyMK 198  
4. Jutta Lukkari HyMK 139  
…9. Marita Nyqvist TuMK 91

Totaalinen tilanne Orimattilassa:
1. Sanna Kärkkäinen Y-SMK
2. Marita Nyqvist TuMK
3. Ria Virtanen HyMK
4. Hanna Mertsalmi PadMU
5. Anu Nummela KaMoKe
6. Jutta Lukkari HyMK
 

Uusin numero