Kantonen varmistelee voittoa

– Pitää ajaa silleen varovasti, ettei tuu damagee. Reitti on ehdottomasti petollinen tänään. Siellä on teräviä jääreunoja ja spoori on kivikova, Kantonen kertoi Juustoportin Huollossa.

Yleiskilpailun voittoa Kantonen ei kuitenkaan pidä vielä täysin varmana, vaikka on johtanut kisaa ensimmäisestä maastokokeesta lähtien.

– Ei mennä asioiden edelle. Katotaan sitten Vuosaaressa, miten kävi.

Myös Nikander aikoo pitää huolen siitä, ettei pyörä hajoa.

– Huhdanojassa vedin pienet lipat, mutta siinä ei kauan aikaa turhiintunut. Hitaampia miehiä sain kiinni ainakin viisi. Niitä on tänään kaikkien edessä.

Sipoon Marko Laaksonen teki Huhdanojan maastokokeella (MK25) lähes kahden minuutin eron myöskin kolmannesta sijasta kamppaileviin Jari Mattilaan (TuMK) ja Lauri Pohjoseen (KuhMK). Laaksonen nousi kolmannelle sijalle edellisellä Nuuttilan pätkällä (MK24).  Mattila oli Juustoportin huollossa hyvin vihainen. Huhdanojalla Mattilalla kului ylimääräistä aikaa, koska spoori oli tukossa.

– Jouduin odottamaan muiden takana, kun ohi ei vain päässyt. Noin huonokuntoisissa pätkissä ei ole mitään järkeä. Spoori on niin syvä. Karulle näyttää, en muista vastaavaa muilta Päitseiltä. Vedin lipat heti, kun pääsin muista ohi ja etujarru meni siinä jumiin.

Myös monet muut kuljettajat olivat Juustoportilla huonolla tuulella syystä tai toisesta. Sunnuntaiaamuna  kolmannella sijalla käväissyt Lauri Pohjonen valitti reitin kuntoa.

– Huhdanojalla jäin kiinni kahdesti. En tosiaan ole tyytyväinen ajooni, Pohjonen valitti.

Seitsemännellä sijalla olevaa Jämsän Janne Suomista harmitti edelleen lauantaina ylinopeuden johdosta langetettu aikasakko.

– Yöunet menivät, kun asiasta ilmoitettiin juuri ennen kun olin menossa nukkumaan. Ei ole ollut oikein fiilistä ajella tänään.

Tilanne MK 25/29:
  1. Oskari Kantonen 6.07.04,67
  2. Roni Nikander + 3.09,51
  3. Marko Laaksonen + 9.38,36
  4. Jari Mattila + 11.34,63
  5. Lauri Pohjonen + 11.49,73
  6. Janne Suominen + 12.08,29
  7. Markus Michelsson + 14.53,89
  8. Riku Nikander + 16.06,45
  9. Miko Mellin +19.04,33
10. Valtteri Salonen + 19.43,64

Tulosseuranta:
http://www.fin-enduro.com/tulokset/paitsi12/yleis.html

Uusin numero