Kallion tiimipäällikkö: “Lähtöpaikka on tuhonnut Mikan podiummahdollisuudet liian usein”

Tätä alleviivaa myös Marc VDS Racingin tiimipällikkö Michael Bartholemy kauden seitsemännen MM-osakilpailun alla.

– Meidän on löydettävä ratkaisu Mikan pyörän ongelmiin harjoituksissa ja aika-ajossa.

– Mikan kisavauhti on hyvää, kuten hän on osoittanut kaikkina viikonvaihteina, mutta lähtöpaikat ovat tuhonneet hänen podiummahdollisuutensa liian usein, sanoo Bartholemy.

Kokeneen Kallion, 30, osalta kausi käynnistyi komeasti myös aika-ajon osalta. Hän ajoi Losailin valaistulla aavikkoradalla Kalex-pyörällään kolmanteen lähtöruutuun, eli eturiviin.

Sen jälkeen on ollut tältä osin tuntuvasti vaikeampaa ja välillä yhtä tuskaa säätöjen kanssa: Austinissa 9:s, Jerezissä 15:s, Le Mansissa 10:s, Mugellossa 13:s ja viimeksi Barcelonassa 12:s.

Kallion nousut kisoissa ovat olleet toisaalta kovaa luokkaa ja komeaa katseltavaa. Hän kipusi Austinissa kolmanneksi, Le Mansissa toiseksi, Mugellossa viidenneksi ja Barcelonassa yhdeksänneksi.

Tuleva estradi, jo 65. kertaa MotoGP-näyttämönä toimiva perinteikäs Assen lukeutuu Kallion suosikkeihin. Asetelmat ovat siis tältäkin osin otolliset, kunhan säädöt saadaan aiempaa varhaisemmassa vaiheessa kohdalleen radalle, jonka yllä on tosin sateen uhka torstaista lauantaihin.

Kallio on voittanut urallaan 12 MM-osakilpailua. Yksi niistä heltisi kaudella 2006 Hollannin TT:ssä ja silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

Uusin numero