Kalliolta komea kymmenen sijan nousu Kataloniassa – Ajon tiimille taas voitto

Kallio teki Italtrans-tiimin Kalex-pyörällä komean nousun Montmelon 4,7 kilometrin mittaisella radalla.

Kokenut suomalaiskuljettaja ampaisi liikkeelle ruudusta 22 kohennellen asetelmiaan viidellä sijalla välittömästi avauskierroksella.

Kallio löytyi tämän jälkeen pikapuoliin jo sijalta 12, jolla hän jatkoi pääosan yhteensä 23 kierroksen kisasta. Parhaimmillaan Kallio käväisi 11:ntenä, kunnes Alex Marquez painoi vastustamattomasti ohi.

Kallion vauhti alloi hiipua viisi kierrosta ennen maalia ja Simone Corsi ei jättänyt käyttämättä hänelle tarjoutunutta tilaisuutta hyväkseen. Corsi kuittasi Kallion, kun kisaa oli ajamatta vajaat kolme kierrosta.

Kallio ei antanut kuitenkaan periksi, vaan nousi päätöskierroksella Corsin rinnalle ja ohi.

Kauden seitsemännen osakilpailun voitosta väännettiin kolmen kuljettajan, eli hallitsevan mestarin Tito Rabatin, Johann Zarcon ja Alex Rinsin voimin.

Rabat lähti kärjessä viimeiselle kierroksella, mutta teki pari kaarretta ennen ruutulippua ratkaisevan ajovirheen ja MM-johtoaan entisestään vankistanut suomalaistalli Ajo Motorsportin Zarco tuikkasi ohi ja voittoon.

Zarco kukisti toiseksi sijoittuneen Rinsin 0,426 sekunnilla. Rabat jätettiin kolmanneksi 1,115 sekuntia huippukautta ajavan Zarcon takana.

– Alku oli vaikea, mutta pystyin kuromaan eroa askel askeleelta kiinni. Pysyin tyynenä ja minulla riitti lopussa energiaa voittoon. Tosi hyvät pisteet MM-sarjaa ajatellen. Aivan fantastista!, hihkui Zarco.

– Mahtava päivä ja mahtava viikonvaihde. Johann oli erittäin vahva ensimmäisestä harjoituksesta lähtien tehden aina töitä kisa mielessään. Hän pysyi kisassa rauhallisena ja keskittyneenä. Hyvää työtä, kiitteli tallipäällikkö Aki Ajo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa.

Uusin numero