Kalliolla vahva aloitus Japanissa

Kallion nopein kierros kulki uudella moottorilla varustetulla Kalex-pyörällä lukemin 1.52,146, joilla hän jäi pohjista 0,247 sekuntia.

Kärkeen karauttivat täsmälleen samalla ajalla 1.51,899 Thomas Lüthi ja Kallion tiimikaveri, sarjaa 33 pisteellä johtava Esteve Rabat.

Rabatin ja Kallion väliin kiilasivat Johann Zarco ja Domi Aegerter. Zarco jäi pohjista ainoastaan seitsemän tuhannesosaa ja Aegerter puolestaan 0,223 sekuntia.

Ajo 18:s – tallikaveri
Kent ennätysvauhdissa

Niklas Ajo päätyi Husqvarnan tehdaspyörällään Moto3-luokan ensimmäisessä treenissä 18:nneksi ajalla 1.59,204.

Ajon tallikaveri Danny Kent paineli kärkeen uudella rataennätyksellä 1.57,611, joista Ajo jäi 1.593 sekuntia. Kent on voittanut urallaan kaksi GP:tä. Niistä ensimmäinen näki päivänvalonsa vuonna 2012 juuri Motegissa.

Sarjaa johtava Alex Marquez sijoittui Hondallaan kuudenneksi, eli pykälän korkeammalle kuin pisteissä toisena oleva Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Miller. Marquezin eroksi kärkeen kirjattiin 0,694 sekuntia.

Kent oli omaa luokkaansa, sillä toiseksi ajanut Isaac Vinales jäi hänestä 0,453 sekuntia.

Lorenzo nopein –
Marquez kaatui

MotoGP-luokan kiireisin oli Yamahalla Japanin GP:n voittoa puolustava Jorge Lorenzo: 1.45,838.

Mestaruuden Motegiin katkolle tuonut Marc Marquez ajoi Hondallaan kakkoseksi 0,166 sekuntia Lorenzosta. Marquez kaatui harjoituksen alkuvaiheessa radan viidennessä mutkassa palaten skootterin kyydissä takaisin varikolle.

Andrea Dovizioso vastasi Ducatilla kolmanneksi kovimmasta vauhdista 0,234 sekuntia kärjen takana. Ducatin satelliittitiimin Yonny Hernandez yllätti neljännellä sijalla.

Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi käynnisti urakkansa murtuneella sormella viidentenä 0,346 sekuntia kärjestä.

Motegissa ajetaan tänään vielä toiset vapaat harjoitukset.