Kallio sisuuntuneena Virtasalmelle

Valkeakoskelainen saavutti kyllä paalupaikan lauantain aika-ajoissa, mutta hienosti alkanut kisastartti vesittyi sunnuntaina jo heti alkumetreillä takajarruongelmiin.

Kallio johti kymmenen kierroksen mittaista kisaa ensimmäiset kolme kierrosta, mutta menetti pian kärkipaikkansa Erkka Korpiaholle. Myös Kari Vehniäinen ja Sami Penna tulivat Kalliosta ohi.

Kilpailun voitto meni Korpiaholle. Vehniäinen oli toinen ja Sami Penna kolmas. Kallio oli ruutulipulla neljäntenä, vajaa puoli sekuntia Pennan perässä.

Kallio oli todella pettynyt neljänteen sijaansa, sillä paremmalla suorituksella hän olisi noussut SM-pistejohtoon, kun sarjaa johtava Eeki Kuparinen kaatui kisan ensimmäisellä kierroksella. Nyt Kallio on SM-pisteissä toisena, yhden pisteen päässä sarjajohtaja Kuparisesta.

Superbike-luokan Suomen mestaruus on kuitenkin vielä täysin avoinna, sillä viimeisenä SM-osakilpailuviikonloppuna ajetaan kaksi kisastarttia ja jaossa on siis yhteensä 50 pistettä.

Tiukan pistetilanteen ansiosta useammallakin kuskilla on vielä mahdollisuus mestaruuteen, joten päätösosakilpailussa Virtasalmen Motoparkissa 25.-26. elokuuta tullaan varmasti näkemään erittäin kovaa taistelua.

Nordic Superbike -luokan pistetilanne ennen viimeistä osakilpailuviikonloppua:
1) Eeki Kuparinen 90
2) Vesa Kallio 89
3) Erkka Korpiaho 81
4) Sami Penna 70
5) Kari Vehniäinen 70
6) Aleksi Kyllästinen 43

Uusin numero