Kallio rauhallisin mielin kohti Qataria

Ratamoottoripyöräilysarjan Moto2-luokan viimeiset viralliset talvitestit päättyivät torstaina Espanjan Jerezin radalla. Kauden aiemmissa testeissä oman haasteensa tuonut epävakainen sää oli jälleen tiimien ja kuljettajien riesana koko kolmipäiväisen testisession ajan.

Mika Kallio yhdessä Italtrans Racing –tallinsa kanssa onnistui kuitenkin kehittämään pyörää jälleen muutaman askeleen eteenpäin.

– Täydessä vesikelissä nämä päivät on taas ajettu, mutta silti tärkeitä kilsoja ollaan saatu alle. Tuntuma pyörään ja ylipäätänsä ajamiseen on nyt ihan hyvä, mutta toki täytyy muistaa, että jälleen ajettiin sadekelin säädöillä, joissa on iso ero verrattuna taas kuivan kelin säätöihin, Kallio totesi testien jälkeen.

– Nyt meillä on myös se suunta tiedossa, mihin pyörää pitää kehittää ja minkälaisella balanssilla se toimii parhaiten.

MM-sarjan kauden 2015 ensimmäiseen kilpailuun Qatariin Kallio lähtee rauhallisin mielin, vaikka takana on haastava talvitestikausi.

– Qatarissa haetaan sitten heti torstain vapaista harjoituksista lähtien ratakohtaisia säätöjä kohdilleen ja pyritään totta kai saamaan kaikki toimimaan ihan pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Ehdottomasti tärkeintä on kuitenkin saada lisää kilometrejä alle ja sitä kautta saada oma ajaminen ja vauhti kohdalleen.

Moto2-luokan MM-sarja käynnistyy Qatarin osakilpailulla 26.-29. maaliskuuta.

Uusin numero